Egyre népszerűbb már nálunk is a batáta vagy édesburgonya, most már szinte folyamatosan kapható. Mi is egyre többet kísérletezünk vele a konyhában. Hétvégén egy krémlevest terveztünk főzni belőle, de kiderült csupán egy fél kiló van itthon. A kényszer hozta meg az ihletet ehhez a kombinált leveshez, de egy isteni recept született.recept főétel leves batáta édesburgonya répa

Batátás répa krémleves

 

Hozzávalók:
3 kis fej hagyma
1 kg répa
50 dkg édesburgonya
1 tk. vaj
4 ek. méz
 1-2 ek. mustár
1 mk. őrölt babérlevél
1 mk. őrölt fehérbors
1 mk. őrölt szerecsendió
3 liter húsleves
4-5 dl tejszín

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a répát és az édesburgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk.

A hagymát vajon megdinszteljük, rácsurgatjuk a mézet, hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, átforgatjuk, 1-2 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a fűszerekkel.

Felöntjük a húslevessel és hozzáadjuk a mustárt is.

Puhára főzzük a zöldségeket, majd merülő mixerrel krémes állagúra turmixszoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, még édesíthetjük, de ha kedvünk van hozzá, citromlével lehet savanyítani is.

Tálaláskor zöldhagymát aprítunk rá, és sajtos pirítóssal kínáljuk.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.