A japán Burger Kingek heti szenzációja a Fekete hamburger. Sok média úgy tálalja, mintha ez valami hú de eredeti ötlet lenne, de már két évvel ezelőtt is (először a McDonalds, majd a Burger King) volt egy ilyen akció japánban. sőt a tavalyi budapesti „Hamburger day”-en is bemutattak egy fekete hamburgert. De most még feketébb lett,  rádobtak még egy (stílszerűen szenes) lapáttal.

Már nem csak a zsömle, hanem a sajt, és a szósz is fekete. Míg szósz - az olasz fekete tésztához hasonlóan - a tintahal tintájától fekete, a zsömle és a sajt a színét a rendkívül finomra őrölt bambusz-faszénportól kapta.

A húspogácsában is feketeborsot használtak fel. Szintén a faszénportól fekete a Tokióban kapható Black Terra hotdog, amiben a virsli és a kifli is fekete.

A fekete hamburger egyébként nem csak a japánok extrém dolgok iránti vonzódása miatt került az étlapra. Ázsiában a fekete ételeknek - mint amilyen a fekete húsú csirke is - mágikus, gyógyító hatást tulajdonítanak.

 Ezek után várható, hogy jövőre, fekete paradicsommal még feketébbé teszik a szendvicset.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    Varázslatos lépcsők

Napi videó:   Már a kosarasok is harci táncot járnak

Napi fotó:  Kemény meló

Macskaőrség: Ébredjünk együtt

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...