Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legnagyobb csokoládé szökőkútja

Melyik a legfinomabb szökőkút? Természetesen a csoki. És hol volt ebből a legnagyobb? Természetesen csakis Las Vegasban.

 

Bellagio szállodában felépített csoki szökőkút 9 méter magasból, a mennyezet alól pergette lefelé sok kisebb „vízesésben” a fehér-, a tej-, és az étcsokoládét.

 

A rendszerben összesen több mint egy tonna finom csokoládé keringett.

Jean Philippe Patisserie, a díjnyertes cukrász másfél éven keresztül tervezte és építette teljesen egyedül.

Sajnos az egész szökőkút üveg mögé volt zárva, így senki sem márthatta ujját a csokiba egy kis kóstolásra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hogyan tűntesd el excsajod tetovált képét

Napi videó:   Ijedős férfiak

Napi fotó:  Mi van a fürdőzők kezében?

(via iif)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Szilvásgombóc 2.0

A szilvásgombóc az egyik legfinomabb találmány, nem hiába énekelték meg a padlásban is. De egy kis odafigyeléssel ezt is fel lehet turbózni. Szombaton ezzel játszadoztam. A gombóc receptjét természetesen nem írom le, de megmutatom, mitől lett 2.0 változat.

Mi is kell hozzá?

barna kockacukor

a barna kockacukrot locsoljuk meg karibi rummal

A végeredmény

Másik változat:

Barna kockacukor és pörkölt dió

És a kész diós szilvásgombóc

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyennek még nem láttad a jeget

Napi videó:   Négyesikrek kacagnak

Napi fotó:  Bálnák násza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Aludj hamburgerben

Aludtál már hamburgerben? Pontosabban sajtburgerben. Ebben az ágyban mindaz megtalálható, ami egy igazi sajtburgerben. A puha húsmatractól egy sajtszelet lepedő, és egy fodros salátalevél választ el. A fejed alá gyömöszölheted az uborkát, vagy akár a ketchupot is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Légből kapott terhesség, avagy így készült a gyerek

Napi videó:   Ujjak nélkül zongorázik

Napi fotó:  Trükkös bringás

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egytonnás mortadella

Mortadella! Az olasz felvágottak királya. Semmi mással össze nem téveszthető. Eredetileg bolognai felvágott, ma már számos olasz régióban gyártják.

A mortadella sertéshúsból készül de a szalonna egy részét (legalább 15 százalékát) nem darálják bele, hanem kockázva belekeverik. Ez adja összetéveszthetetlen mintázatát.

A receptek eltérőek, minden gyártó a maga ízlése szerint fűszerezi, de gyakran adnak hozzá pisztáciát, zöld szemes borsot, vagy olajbogyót.

A mortadellát lassú tűzön hosszan főzik, majd száraz hővel szárítják. Sok helyen kicsit meg is füstölik.

Legfontosabb jellemzője a mérete. Az igazi mortadella legalább harminc centiméter átmérőjű rúdban készül, súlya kétszáz kiló, de fél méter átmérőjű, és egytonnásak is előfordulnak.

Vásárláskor helyben, előttünk, vékonyan szeletelik. Újabban gyakran mint a sajtot darabolják.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A pénzcsináló

Napi videó:   Világrekord: Meglovagolni a 27 méteres hullámot

Napi fotó:  A legkirályabb cumi

(via odditycentral)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mézes-csilis répa

Az egyik legfinomabb zöldségköret sült húsok mellé. Bármennyit csináltam is, ebből sosem volt maradék. Nem csak köretnek jó, önmagában, édességként fogyasztva is csemege.

Ha simán répából csináljuk, úgy a legolcsóbb. Tálaláskor különösen jól mutat, ha bébirépa konzervből készítjük. Ebben az esetben párolni sem kell, viszont jóval drágább. És szintén nagyon jól mutat, hogy már kapható mirelit répagolyó is. Ez sem olcsó, de látványos megoldás.

Mézes-csilis-répa

Hozzávalók:
3 nagy répa
1 marék dió
5dkg vaj
2 ek. méz
csilipor

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben megolvasszuk.

Beledobjuk a vékonyra karikázott répát.

Rászórjuk a diót, és addig pároljuk, amíg a répa meg nem puhul.

Akkor megszórjuk a csili porral, é rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljussoson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége

Napi videó:   Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera

Napi fotó:  Kugli a világ végén

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.