Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Igazi kalóriabomba

Csak vágd be a fogyókúrázók közé:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Óriási titkos fegyverraktárat találtak a külvárosban

Napi videó:   Nem semmi robottánc-páros

Napi fotó:  Keresd a két naracskabátos kutatót

(via yankodesign)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Keksz és egy bögre kávé

A reggeli kávé mellé minden hozzáértő egy-két keksz elropogtatását ajánlja, hogy megkíméljük a gyomrunkat a kávé maró hatásától. Egyetlen probléma, hogy ezt könnyű efelejteni. De nem ezekkel a bögrékkel. Ötletes tervezők a bögrébe álmodták bele a keksztartót, vagy legalábbis megkönnyítették a keksz mártogatását.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A karácsony egyik legaranyosabb veszélye

Napi videó:   Kutya és a pingpong

Napi fotó:  Vidám rendőrautók

(via internet)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Zserbeigli

Az az őrült ötletem támadt, hogy mi lenne ha így karácsonykor a bejglit és a zserbót egyesíteném. A zserbót egyrétegűnek csinálom, és feltekerem. Ez még így önmagában kevés, ezért megfejeltem azzal, hogy barack lekvár helyett málnalekvárral készült, és még egy kis alma is került bele. Isteni lett. Így született meg a zserbejgli.

 

Zserbeigli

Hozzávalók:
70 dkg liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
2dl tej
3 dkg élesztő
1 sütőpor

A töltelékhez:
1 üveg málna lekvár
35 dkg dió
35 dkg kristálycukor
3 savanykás alma

Bevonáshoz:
30 dkg csokibevonó
15 dkg margarin
pici rum

Előkészületek:
A lisztben elkeverem a sütőport és egy pici sót, és elmorzsolom benne a margarint. A tojást habosra keverem a cukorral, és a vaniliás cukorral. A tejben fefuttatom az élesztőt.  Az almát meghámozom, és lereszelem. A diót ledarálom és elkeverem a porcukorral.

 

Elkészítés:

A lisztbe beleöntöm a kikevert tojást, és az élesztőt tejet. Addig gyúrom, amíg elválik az edény oldaláról, ha szükséges, még lisztet adok hozzá.

A tésztából négy gombócot csinálok. A gombócot tepsi méretűre nyújtom egy szilikon lapon, megkenem málnalekvárral, megszórom a cukros dióval, és ráreszelek egy almát:

A szilikonlap segítségével feltekerem:

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. húsz percig sütöm.

Amikor megsült, kiveszem, és még forrón megkenem a tetejét lekvárral:

A csokibevonót felolvasztom a margarinnal együtt, és beleöntök egy pici rumot. Óvatosam ráöntöm a tekercsre. Nem kell elsimítani, a lekvár miatt rusztikus lesz a felülete.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hogy ünneplik a karácsonyt a világban

Napi videó:   Pillangóúszás a hóban

Napi fotó:  Karácsonyi hóangyal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az utolsó gasztrotanács az ünnepek előtt

Egy képben ennyi igazság. Most sok kérdésedre választ kapsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Amikor felrobban a cápa-akvárium ablaka

Napi videó:   Ugrás Dubai felett

Napi fotó:  Felhőlombú fa

(via iif)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egy igazi férfi így főzi a tésztát

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Gruppenszex a kocsiban

Napi videó:   Földkelte, földnyugta a Holdról

Napi fotó:  Vízalatti barát

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.