Gyerekkorunk kedvenc italát kiszorítják az instant készítmények. Hozzuk újra divatba.
Hétvégi dizájn: A víz-gázszerelő teáskészlete
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Szép új világ
Macskaőrség: Boomer, a szörföző macska
Napi videó: Méghogy buta állat
Napi fotó: Erdei lépcső
(via pinterest)
Hétvégi dizájn: ametiszt torta
A drága ásvány tortaként sem lehet olcsó
Gazdag tavaszi saláta
Az ecetes-cukros, vagyis az igazi magyaros salátalé manapság visszaszorult az majonézes vagy ecetes-olajos, öntetű nyers salátákkal szemben. Nem mintha a miénk egészségtelen lenne. Ennek több oka is van. Egy jó ideje a gasztro- és egészségdivat (vagy talán mánia) isteníti a mediterrán salátát. Másrészt a receptek Amerikából jutnak el hozzánk, ahol ezt nem annyira favorizálják. Végül előjön a gaszro-rasszizmus, az egyik legostobább elmélet, a "cukor a fehér méreg" mánia.
Egy ilyen pompás salátával nem csak kitűnő ebéd, de egészséges, alacsonyabb kalória tartalmú fogás is. Egy jól összeállított, sok összetevőből készült saláta igazi íz orgia lehet. Nekem ez az egyik kedvenc összeállításom.
Zsenge tavaszi káposztasaláta zöldhagymával
A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is. A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.
Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.
Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.