Tegnap egy nagyobb társasággal, a fiam osztálytársaival, és azok családjával tartottunk egy batyus mulatságot a természetben. Mi úgy döntöttünk, hogy egy nagy bogrács bablevessel  járulunk hozzá az össznépi hedonizáláshoz. Kicsit megvariáltuk a szokásos levest, hogy izgalmasabb legyen. Így született meg a

Négyhúsos bableves bográcsban

Hozzávalók:
1,5 kg pulyka mell kockára vágva
1 füstölt első csülök
1 pár füstölt kolbász kockára vágva
1 pár lecsó kolbász kockára vágva
80 dkg fehér gyöngy bab előző este beáztatva
3 nagy répa kockára vágva
2 szál fehérrépa kockára vágva
zeller kockára vágva
hagyma apróra vágva
fokhagyma összenyomva
gulyáskrém, só, bors, vegeta, pirospaprika, (paprika, paradicsom)
csipetke, vagy kézi tarhonya
tálaláshoz tejfel, Erős Pista

Elkészítés:
A bográcsban kis zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, rádobjuk a füstölt kolbászt, kisütjük a zsírját, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst. Só, bors, vegeta, gulyáskrém, paprika, paradicsom. Kifehéredés után a babot is bele tesszük, majd felöntjük vízzel, és belerakjuk a füstölt csülköt. (ha régi, kemény, akkor előfőzve). Forrás után a zöldségeket is belerakjuk. Lefedve főzzük.  Ha puha a bab, beletesszük a lecsókolbászt, és a csipetkét, zeller és petrezselyem levelet. Tálalás előtt a csülköt kivesszük , kicsontozzuk és feldarabolva visszatesszük a levesbe.

Tejfellel tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:  

Napi videó:   Rosszul sikerült vízrebocsátás

Napi fotó:  Itt én is csónakáznék

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...