Szerintem nem is fogsz. A beléd nevelt gátlások úgysem engedik.

Egészen eszement mennyiségű gátlást nevelnek belénk életűnk folyamán teljesen indokolatlanul, amit azután gonodsan továbbadunk gyermekeinknek, hogy az ő életük se legyen jobb. Különösen erősek az evéssel kapcsolatos gátlások, amik általában egyszerűen csak a kulturális különbségekből adódnak.  A Balut is egy ilyen étel, amitől az európai csak undorodik, Ázsia több országában viszont mindennapos étel.

Mi is az a Balut? Főtt kacsatojás. Pontosabban már nem az. Ugyanis benne van az embrió. Van már feje, lába, szárnya, látszik az érrendszere, ha kicsit csúsztak az időzítéssel, akkor némi toll is.

A tojást forrón tálalják, lebontják a héját és már lehet is harapni a csemegét. A Fülöp-szigeteken és Vietnamban mindennapos utcai eledel, mint nálunk a hamburger. Az utcai árusok megfőzik, és felszolgálásig forró homokban tartják.

 A vendéglőkben előételnek szervírozzák. Afrodiziákumnak tartják. Annyira elterjedt a fogyasztása, hogy már tömegtermelésben állítják elő.

 

A kacsának 28 napra van szüksége, hogy teljesen kifejlődjön a tojásban. A megtermékenyített tojást azonban a 17. napon megfőzik és ezzel kész a balut. Vietnamban jobban szeretik a 21 naposat, amikor már ropognak a csontok.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Óriás földcsuszamlás a legnagyobb ember ásta lyukban

Napi videó:   Így nézett ki az egri vár 1522-ben

Napi fotó:  Most nagyon megijedtem

(via iif, youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...