Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tükörtojás hagymakarikában

Egy egyszerű dizájn ötlettel fel lehet dobni a legegyszerűbb reggelit is. Így készítettem ezt a tükörtojást, ami tökéletes lehet egy szendvicsben is. Egy könnyű trükk, akár kezdőknek is.

Tükörtojás hagymakarikában

Tovább


Alternatív húsvéti tojásdísz

Kinéztem az ablakon, és rájöttem, az időjárás felülírja a szokásos húsvéti asztal díszitést. Egy profán változat jutott az eszembe:

Hozzávalók:
2db tojás
sárgarépa
egész bors
fogpiszkáló

Elkészítés:
A tojást keményre főzzük, majd kihűlés után megpucoljuk. A két végét úgy levágjuk, hogy kb. tízforintos nagyságú egyenes felületet kapjunk.

Hámozzuk meg a répát, és vágjunk egy nagyobb és egy kisebb karikát. Tegyük egymásra, hogy egy kalapot alkossanak, és egy fogpiszkálóval tűzzük össze. Faragjunk egy kicsi orrot is.

Az egyik tojás lesz a test, a másik a fej. Ahogy a hóemberbe a szenet szokás, nyomjuk bele a tojásba a borsszemeket, és a répa orrot. A tojás ruganyos, ezért hegyes késsel szúrjuk meg.

Állítsuk fel az egyik testet, szúrjuk bele a fogpiszkálót. Szúrjuk rá a fejet, majd ennek a tetejére a kalapot. Állítsuk tányérra, és rakjuk köré a levágott tojásvégeket, mintha hókupacok között állna.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Napi videó:   Amikor a bika visszavág

Napi fotó:  Telik az a rohadt idő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ötperces hidegkonyha - Fokhagymás–gouda sajtos tojáskrém

A tojásból nem csak egyszerű, megszokott krém készíthető, Egy kis ötlettel meg lehet változtatni a receptet, és az étel ízét. Egy finom és egyszerű szendvicskrém, ami pár perc alatt elkészül. Minél öregebb a gouda sajt, annál finomabb a krém.

Tovább


Virsliszív-tojás

Aki egy romantikus reggelit szeretne a párjának, annak tökéletes választás a szív alakú sült virsli, a közepén tükörtojással. Semmivel sem bonyolultabb, mintha egyszerűen egymás mellett sütnénk. De mennyivel elegánsabb így. Nálam bejött.

Szívtojás

Tovább


Csúnya de finom: Habsüti

Ennek a receptnek a legnagyobb előnye, hogy maradék tojásfehérje hasznosítására a tökéletes megoldás. Sokféle recept után marad meg tojásfehérje, összegyűjtve ebben a süteményben a helye. Olcsó, pillanatok alatt kikeverhető, csak a sütésre kell várni. Tökéletes példája a csúnya, de nagyon finom süteménynek.

Habszelet

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.