Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokis szilvás gombóc

Itt az ősz, és itt a szilva. Természetesen ilyenkor jön az elmaradhatatlan szilvás gombóc. Tényleg a világ egyik legjobb kajája, nem véletlenül énekelték meg.

De időnként az eredeti receptet fel szoktam turbózni úgy, ahogy a gyerekek szeretik. Nem sokban különbözik a hagyományos szilvás gombóctól, csak egy feljavított változat.

Nincs másra szükség, mint egy adag csokipasztillára:

Készítsük el a hagyományos szilvásgombócot, és a mag helyére tegyünk néhány pasztillát.

 

Az eredmény magáért beszél.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Meg lehet ezt jól is csinálni

Napi videó:   Bryce-kanyon

Napi fotó:  Sziklakert

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Corn dog

Amíg a hot dog a hamburgerrel együtt karriert futott be nálunk is, a corn dog nem lett igazán népszerű. Valószínűleg azért, mert problémásabb elkészíteni, mint a hot dogot, ezért az árusok inkább hanyagolták. Csak néhány helyen lehet kapni, pedig igazán finom csemege.

Tovább


A legnagyobb szerelem: nő és a tészta

Lehet férfit ennyire szeretni?

Tovább


Tavaszi húsos pirog

A pirog vagy pirozsok egy isteni orosz étel, egy olajban sült, töltött, kelt tészta. Nem csak Oroszországban, a többi szláv konyhában is ismert étel. A név eredete ismeretlen, valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Tipikusan egy olyan étel, amiben a maradékokat fel lehet használni. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.

A kelt tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék (málna, szeder, eper, ribizli, alma, barack stb.) kerülnek. Ezután a töltött tésztabuckákat megkenik tojássárgájával és vagy forró olajban, vagy sütőben sütik.

A pirog tésztájára pártucatnyi variáció biztosan létezik. A töltelékben semmi sem szab határt a fantáziánknak, azt és úgy keverjük össze, ahogy akarjuk. Ez a mi kedvenc tavaszi húsos receptünk.

Húsos-medvehagymás pirog

Tovább


Medvehagymás-túrós pogácsa

Tudom, hogy manapság divat utálni a medvehagymát, mert a csapból is ez folyik, de mit tegyek, egyszerűen finom. És mivel most van a szezonja, most kell csinálni. Ez az egyik kedvenc medvehagymás pogácsa receptünk.

Medvehagymás-túrós pogácsa

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.