Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teszt: mire jó a krumplipucoló kesztyű?

Meglepő, de működik.

 

Nemrégiben bukkantam rá egy érdekes kesztyűre a konyhafelszerelések között. A csomagolás szerint ez a kesztyű arra lett kitalálva, hogy az újburgonyát könnyen és egyszerűen megszabadítsuk a héjától. Tény, a konyhai munkák közül az egyik legmacerásabb, és legkevésbé szeretett munka az újkrumpli vakarása. Egy próbát megér: megvásároltam.

A zacskóban egy pár viszonylag magas, szárú, az átlagnál vastagabb gumikesztyűt találtam, amelynek tenyérrésze durva műanyag forgáccsal volt bevonva. A feladat egyszerű, a beáztatott újkrumplit a kezünkbe vesszük, és a tenyerünkben morzsolgatva a forgácsok letépik a krumpli vékony héját.

És valóban ez történt. Két tenyerem közé vettem a krumplit és néhány másodperces erőteljes morzsolgatással lejött a héja. Ha valahol még fennmaradt egy-két fecni, azt egy durva simogatással eltűntettem. Jóval gyorsabban végeztem a pucolással, és nem kellett a hideg vízben kiáztatni a kezemet. Ez tényleg működik.

Egy turpisság azonban mégis van a dologban. Ez nem egy egyedi fejlesztés, hanem az iparban már régóta használt védőkesztyű, ott a műanyag forgácsoknak a csúszásmentes , biztos fogásban van szerepük. De tény, okos ötlet volt kipróbálni az újkrumpli pucolására. Az viszont már nem olyan szép, hogy ugyanezt a kesztyűt azóta már láttam a munkáskesztyűk polcán is, Nem olyan csicsás csomagolásban, viszont csaknem feleannyiért.

Összességében mindenképpen ajánlom a használatát, de ha veszünk, keressük inkább a védőfelszerelések között. Ott olcsóbb.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Holt lelkek bábjai

Napi videó:   Ilyet még nem láttál: jeltolmácsok rapversenye

Napi fotó:  Falióra a Svédország és Finnország között közlekedő kompon

Macskaőrség:   Kis szervál, nagy szervál

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Medvehagymás tojásos nokedli

A magyar konyhának kevesebb ikonikus tavaszi fogása van, mint a tojásos nokedli friss fejes salátával. Klasszikusan egyszerű recept mégis egyszerűen zseniális. De még ezzel is el lehet játszadozni a konyhában.

Egy hónappal ezelőtt a bográcsban főtt marhalábszár pörkölt mellé már kipróbáltam a medvehagymás galuskát. Annyira ízlett mindenkinek, hogy adta magát, hogy ezzel nem ér véget ennek a köretnek a karrierje. Rögtön eszembe jutott, meg kell próbálni  a medvehagymával készült tojásos nokedlit. Az ötletet hamar tett követte, és nem bántam meg a kísérletezést.

A recept mindössze abban különbözik a klasszikus tojásos nokedliétől, hogy a még nyers galuskatésztába szárától megfosztott, finomra vágott medvehagymát tettem. Innentől a recept változatlan. Óriási sikert aratott, az a kis plusz íz nagyon feldobta.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az Amazonas esőerdő mélyén

Napi videó:   Az Operaház új imázsfilmje

Napi fotó:  Medve körtánc

Macskaőrség:   Vajon melyik a legjobb macskazúg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tejfölös-túrós császármorzsa

Fiam az utóbbi időben nagyon rákattant a császármorzsára. (Tudom, daramorzsa, de ez már a kutyát sem érdekli.) Egyre gyakrabban kéri, hogy készítsünk. Én már untam a klasszikus lekváros verziót, ezért készült el múltkor aszaltszilvás-almamártással. Most egyáltalán nem volt hangulatom, hogy gyümölccsel egyem, ezért megpróbálkoztam egy nagyon autentikusan magyarnak tűnő verzióval. Kipróbáltam tejföllel és túróval, mintha túrós tésztát ennék.

Tovább


Ezt vajon hogy csinálják?

Tudod, hogy készül az a sok furcsa formája tészta? Most megnézheted, hogy készül néhány.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Felmelegedés után

Napi videó:   Nem akarok veled inni!

Napi fotó:  "Cseszd meg Edison"

Macskaőrség:   Napi macskák 5.  

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Dara(császár)morzsa aszalt szilvás almamártással

A császármorzsa és a daramorzsa elnevezés már teljesen összekutyulódott nálunk, napjainkra már tévesen mindkettőt császármorzsának nevezik. A lényegi különbség, hogy a császármorzsa búzalisztből, a daramorzsa búzadarából készül. (akit a téma mélyebben érdekel, a táfelspicc itt jobban elmerült a témában.)

A lényeg, hogy német eredete ellenére az egyik legfinomabb honosodott édességünk. Csak sajnos egyre kevesebben szánják rá magukat az elkészítésére, mert ott kell állni végig a tűzhely mellett. De a kavargatás és morzsálás közben tökéletesen lehet tévézni vagy akár facebookozni is. Én ezt a változatot készítem, és hogy ne csak az unásig kóstolt lekváros verzió legyen, én aszalt szilvás almamártással kínálom.

Dara(császár)morzsa aszalt szilvás almamártással

Hozzávalók:

Császármorzsa:
30 dkg búzadara
5 dl tej
4 tojás
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom héja
csipet só

Aszalt szilvás almamártás:
20-30 dkg aszalt szilva
1 kg alma
fél citrom leve és egyben a héja
vaníliás cukor, cukor ízlés szerint
egy rúd fahéj
4 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A búzadarát a tejbe áztatom a csipet sóval és a citrom héjával. Kb. 1 óra, amíg a dara beszívja a tejet (lehet több idő is). A tojás fehérjét habbá verem, félrerakom.

A tojás sárgáját, 8-10 dkg margarinnal, a porcukorral, és al vaníliás cukorral kikeverem habosra.  Hozzákeverem a beáztatott darát, majd óvatosan a habot.

A nagy teflonserpenyőben a maradék vajat felforrósítom, és ráöntöm a masszát. Szinte folyamatos keverés mellett megpirítom.  A folyós massza morzsákra esik, szárazzá válik, a végére pirul is.

Az almát megpucoljuk és kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Kevés vízzel feltesszük főni, beletesszük az egész fahéjat és a kicsavart fél citrom héját, a vaníliáscukrot, és kevés cukrot is. Amikor megfőtt, kivesszük a darabos fűszereket és botmixerrel pürésítjük a főtt almát. Kevés vízzel és cukorral csomómentesre keverjük a pudingot és a fövő pürébe keverjük. Hozzáadjuk a darabolt aszatlt szilvát is. Újraforrás után levesszük a tűzről. Cukorral úgy ízesítjük, hogy kissé pikáns, savanykás íze megmaradjon.

Tálaláskor a tányérra rakott császármorzsa tetejére merjük a mártást.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   12 káprázatos gomba

Napi videó:   Az első csók

Napi fotó:  Csók

Macskaőrség:   Napi macskák 4.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.