Mit várhatunk a legolcsóbb kategóriától? Találtunk olyat, amit érdemes megvásárolni.
Sajtmuffin
Imádok mindent ételt, amiben sajt van. Úgy vagyok a sajttal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Különösen azokat az ételeket szeretem, amelybe sikerül erkölcstelen mennyiségű sajtot csempészni. Ez a muffin is ilyen. Nem édes, hanem sós, és a szárazanyag fele érett, fűszeres, ízletes sajt.
Sajtmuffin
Mortadellás-padlizsános spagetti
Az olasz tészták és pizzák nagy előnye, hogy bár létezik sok alaprecept, a hozzávalókat mégis tetszésünk és ízlésünk szerint kombinálhatunk. Alapanyagokat hagyhatunk el, másokat hozzátehetünk, de akár kedvünk szerint bármit bedobálhatunk, egy paradicsomos, vagy egy fehér alapba. Gyakran úgy születik egy ilyen fogás, hogy csak az ötlet jön, hogy valami olaszosat ennék, és körülnézek a hűtőbe mi van itthon, és ezekből kombinálom össze a ragut.
Ez a recept is hasonló módon született. Gyönyörű mortadellát láttam a hentesnél és vásároltam belőle, majd nem sokkal arrébb egy olasz kóstolóba botlottam, ahol aszalt paradicsomot, olajbogyókat, padlizsánkrémeket lehetett kóstolni. Ekkor született meg a kívánás, hogy valami olaszosat ennék vacsorára. A többit már a külső ingerek adták.
Moartadellás-padlizsános spagetti
Gazdag lepény
Szeretek esténként mindenféle lepényeket sütni. Tény, nem egy könnyű és nem is túl egészséges vacsora. De olyan jó este megfáradtan körbeülni egy asztalt barátokkal vagy a családdal, és középen gőzölög egy hatalmas, ínycsiklandozó lepény. Darabokra vágjuk, vagy egyszerűen csak falatkákat tépünk belőle, és élvezzük az estét, a társaságot, és a finom ízeket.
Túrós kalácslepény
Lepényt nem csak kenyértésztából lehet készíteni, hanem kalácstésztából is. így nem csak sós lepényekkel kísérletezhetünk, hanem édesekkel is. Ez a recept, egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és természetesen nagyon finom. Tökéletes arra, hogy ezzel kezdjük meg az édes lepények felfedezését.
Túrós kalácslepény