Élvezet kimaxolva: dió a tésztában, fűszeres alma a töltelék, és mindez megkoronázva egy csokimázzal. Mi kell még?
Almás-diós-csokis sütemény
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
cukor
fahéj
Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Az almát megtisztítjuk lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Ízlés szerint édesítjük. Hagyjuk kihűlni.
Vágjuk félbe a tortalapot, és egyenletesen terítsük rá a párolt almát. Majd fektessük rá a felső felét.
A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.