Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rakott túrókrémes bundáskenyér

Mi magyarok általában a klasszikus sós bundáskenyeret esszük, pedig az édes verziója is legalább olyan finom. Ha valamilyen finomsággal rétegelve tűzálló tálba rakjuk, egy isteni egytálétel lesz belőle. Ez most egy édes túrókrémes változat.

Rakott túrókrémes bundáskenyér

Tovább


Serpenyős krumplis csirke

Az egyszerűség varázsa.

Mostanság sokkal elfoglaltabb vagyok, ezért előny élveznek nálam azok az ételek, amelyeket gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni. Egy időhiányos napon támadt ez az ötletem is, a cél továbbra is az egyszerűség volt, de nem mondtam le a finom íztől sem.

Serpenyős krumplis csirkerecept melegétel főétel húsétel serpenyős csirke krumpli tejföl

Tovább


Csabai kenyérlepény

Nagy rajongója vagyok a kenyérlepényeknek, legyen az olasz pizza, török pide, vagy magyar töki pompos. Sok országban megtalálható, az elv mindenhol ugyanaz. A kenyér készítésénél megmaradt tésztát sütötték meg a kemencében. A feltét vagy sütés előtt, vagy sütés után került rá. Az idők múlásával a maradékból önálló étel született, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend.

Csabai kenyérlepényrecept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai

Tovább


Tejfölös-sajtos gofri

Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is. Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

Tovább


Vajas-tejfölös pogácsa

Egyszerű pogácsa recept, különlegessége, hogy rendkívül puha és könnyű sütemény lesz belőle, amely szinte eteti magát. Négy embernél már érdemes rögtön dupla mennyiséggel kezdeni., mert még melegen eltűnik.

recept sütemény pogácsa vaj tejföl

Vajas-tejfölös pogácsa

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.