Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tejfölös-sajtos gofri

Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is. Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

Tovább


Hétvégi dizájn: bálna tésztaszűrő

Hétvégi dizájn tésztaszűrő

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Szörfös és a cápa
Macskaőrség:   Kínai macskafodrászat
Napi videó:   Dugóban dobolni
Napi fotó:  3D aszfaltrajz

Hétvégi dizájn tésztaszűrő  

Tovább


Tripla sajtos pogácsa

Imádom a sajtot, imádom a pogácsát, ezek után nem csoda, hogy nagy rajongója vagyok a sajtos pogácsának. Ha már így van, miért ne tobzódhatnék a sajtokban. Ne egyféle sajt legyen benne, hanem rögtön három.
Ennek ellenére ez is egy gyors, egyszerű pogácsa, Kicsit tovább gondoltam múltkori ötletemet, hogy tejföl vagy joghurt helyett a pogácsa zsíros krémességét krémsajt adja.

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

Tripla sajtos pogácsa
Hozzávalók:

Tésztához:
35 dkg finomliszt 
25 dkg friss krémsajt
2 dkg friss élesztő
1,5 kávéskanál só
1 db tojássárgája
0,5 dl tej 

1 tojás
trapista sajt
parmezán sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom, majd egy órát kelni hagyom. Kinyújtom 1 centiméter vastagságúra, pogácsákat szaggatok belőle, sütőlemezre vagy tepsibe rakom. Tetejét megkenem tojással, és vastagon megszórom a reszelt sajttal. Majd mintha megsóznám, megszórom a reszelt parmezánnal is. Újabb negyed órát kelesztem.
180 fokos sütőben szép világosbarnára sütöm.

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Áradáskor is vidáman
Macskaőrség:   Egy macska, két kutya
Napi videó:   Hallottad már a rinocérosz bébi sírását?
Napi fotó:  Ilyen hosszú sörényem lesz

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

Tovább


Túrós galuska

A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes. Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt. recept főétel melegétel hidegétel tészta galuska nokedli túró

Tovább


Medvehagymás kenyérlepény

A kenyérlepény az egyik legrégibb találmány, gyakorlatilag egyidős a kenyérrel. A dagasztóteknőből összekapart tésztamaradékot használták fel hozzá, a kemencében megsült a kenyér mellett. Azután szép lassan a kenyérlepény önálló fogássá vált, mert egyszerűen túl jó ahhoz, hogy csak simán maradékként tekintsünk rá. Ma már azért gyúrjuk meg a kenyértésztát, hogy lepény szülessen belőle. Elkészítése gyors, egyszerű, és ráadásul elképesztően finom. Használjuk ki a tavasz egyik legnagyobb erdei ajándékát, és készítsünk medvehagymás kenyérlepényt.

Ha nincs is kemencénk hozzá, azért sütőben elkészítve is isteni lesz.

recept főétel melegétel tészta kenyér lepény medvehagyma

Medvehagymás kenyérlepény

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.