Akik merik szokatlanul felszolgálni az ételt.
Színpompás reggeli
Samira Kazan sokat kísérletezik növényi alapú élelmiszerekkel. Hobbija az élelmiszer-művészet, a kísérletezés és a kulináris kíváncsiság keveréke. Ezeken a fotókon látványosan elkészített reggeliket, smoothie-tálkáit mutatja meg.
Ementális kifli-felfújt
Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-sajtot változatát mutatom meg.
Ementális kifli-felfújt
Hozzávalók:
3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
15-20 dkg ementáli sajt
só
bors
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a sajtot felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg sajtkockákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Gombás babbal sült kolbász
Könnyen és gyorsan elkészíthető gazdag egytálétel. Fél óra alatt elkészíthető gyors és finom vacsora. Külön fűszerezést nem kap, mert a kolbászból kisülő zsír ízesíti meg a zöldségeket.
Gombás babbal sült kolbász