A húsos napok után egy különleges zöldségleves, amelynek az alapja a sonkafőző lé. Egy különleges gombóctól lesz más, mint amit eddig kóstoltál.
Húsvét utáni gombócleves
A húsos napok után egy különleges zöldségleves, amelynek az alapja a sonkafőző lé. Egy különleges gombóctól lesz más, mint amit eddig kóstoltál.
Húsvét utáni gombócleves
Néhány tipp, hátha valamelyiket nem ismered.
Meglepődtem, mert azt hittem, mindenki így csinálja. De nagyon sokan nem ismerik ezt az egyszerű trükköt.
Van a húsvéti ünnepeknek egy kellemes mellékterméke, amit nem becsülünk meg eléggé.
Mindenki tudja, hogy egy jó bableves, lencsefőzelék, vagy az ehhez hasonló fogások akkor a legjobbak, ha füstölt hús is van bennük. De nem kell feltétlenül a füstölt hús ahhoz, hogy ezt az ízt elérjük. A húsvéti dorbézolás után sok helyen a sonka főzőlevéből készítik el ezeket a fogásokat, és húsmentesen érhetjük el ugyanezt az eredményt.
De általában sokkal több főzőlé van, mint amennyit fel tudunk használni, a húsleveshez hasonlóan viszont gyorsan megromlik a lé.A többi megy a lefolyóba, ami nagy pazarlás.
De van egy megoldás, amivel megmenthetjük, és akár hónapokkal később is használhatjuk: ezt hívom húsvéti aranytéglának.