Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Töltött sonka

A magyar egy trükkös nép, ez igaz a konyhában is. Például a süteményekből legjobban a tölteléket szeretjük, ezért feltaláltuk az ehető csomagolásba rakott tölteléket, és elneveztük rétesnek. Ugyanígy szeretjük a különféle húsokat sonkával, sajttal, gombával tölteni. Ebben a receptben kimarad hús, és csakis a töltelékre koncentrálunk. Könnyen elkészíthető, gyors recept.recept főétel melegétel húsétel sonka sajt gomba

Töltött sonka

Tovább


Sajtmuffin

Imádok mindent ételt, amiben sajt van. Úgy vagyok a sajttal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Különösen azokat az ételeket szeretem, amelybe sikerül erkölcstelen mennyiségű sajtot csempészni. Ez a muffin is ilyen. Nem édes, hanem sós, és a szárazanyag fele érett, fűszeres, ízletes sajt.recept főétel tészta muffin sós sajtos

Sajtmuffin

Tovább


Sonkás-sajtos rakott kenyér

Minden háztartásban előfordul évente néhányszor, hogy ránk szárad a kenyér. Kidobni pazarlás, nem is illik, viszont érthető módon szikkadt kenyeret sincs kedvünk enni. Ilyenkor utolsó mentsvár egy nagy adag bundás kenyér vacsorára, de ez is unalmas egy idő után. Próbálkozzunk inkább rakott kenyérrel meglepően finom dolgokat lehet belőle kihozni. Ez a sonkás-sajtos változat is eltűnt az asztalról pillanatok alatt, a kenyérből kibuggyanó olvadt sajtnak lehetetlen ellenállni. Pontos mennyiségek nincsenek, mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze.

Sonkás-sajtos rakott kenyérrecept főétel melegétel szendvics sonka sajt tojás kenyér szikkadt

Tovább


Cheddar gombóc

Rajongok az olyan levesbetétekért, ami nem egyszerűen tészta, hanem valamilyen plusz ízzel gazdagítja a levest. Különösen a krémlevesekben tud érvényesülni igazán. Ez a cheddar sajtos gombóc pillanatok alatt elkészíthető, és tökéletesen alkalmas arra, hogy a megmaradt, megszáradt, de pont ezért igazán aromás sajtot felhasználjuk.

Recept levesbetét melegétel gombóc sajt cheddar

Cheddar gombóc

Tovább


Gombás-sajtos mini csirkepite

Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.

Gombás-sajtos mini csirkepiterecept főétel melegétel tészta pite húsos gombás sajtos

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.