Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rózsa-rizs

Nem egy egzotikus fajtájú rizsről van szó, sőt nem is különleges ízesítésről. Egy egyszerű trükköt szeretnék mutatni, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 A rizs fehér, és színesíteni csak hozzáadott zöldséggel szoktuk. A rizi-bizivel egy kis zöldet, a kukoricával sárgát, a sárgarépával piros színt csempészünk a tányérra. Pedig egy egyszerű trükkel a rizs is színezhető. Ha a tányéron valamilyen világos színű húst tálalunk, a színes rizzsel feldobható a tányér hangulata, de a komor télbe is egy kis tavaszt csempészhetünk.

Egyik kedvencem a Rózsa rizs, amely pirosas, sötét rózsaszín színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején meghámozott, és nagyobb darabokra vágott, nyers céklát teszünk. Főzés közben a cékla megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a cékladarabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a cékla közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő híd

Napi videó:   Gyerek a nejlonzsákban

Napi fotó:  Háza a szigeten

Macskaőrség:   Különleges barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Risotto Supremo

Egy nem túl bonyolult, de igen finom olasz fogás.

Húszévesen megvettem életem első saját szakácskönyvét, egy olasz receptgyűjteményt. Némi nosztalgiával tekintek erre a rizottóra, mert ez volt az első fogás, amit ebből a könyvből elkészítettem, és ez volt az első olyan recept, amelyre nem édesanyám tanított meg, hanem a magam indíttatásából, pontosabban a recept olvasásának élményeként  álltam neki a főzésnek.

Risotto Supremo

Hozzávalók:
30dkg rizs
1 csirkemell
15dkg gomba
1 fej hagyma
1dl fehér bor
1l húsleves
10 dkg sajt
zsiradék

bors
petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozom, megtisztítom és kockákra vágom. Sózom, és kevés vajon megpirítom.

A gombát felvágom kis zsiradékon, sózom, borsozom. fedő alatt megpárolom, a végén hozzáadom a finomra vágott petrezselymet.

A hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, rádobom a megtisztított rizst, két percig pirítom, majd felöntöm a borral. Két percig  párolom, majd hozzákeverem a húst és a gombát.

Felöntöm a húslevest, és addig párolom, amíg a rizs meg nem puhul. 

Tűzálló tálba terítem, és meghintem reszelt sajttal. Forró sütőben ráolvasztom a sajtot.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   11 elfelejtett mesterség

Napi videó:   Rénszarvas-örvény

Napi fotó:  Leskelődés

Macskaőrség:   Tudok úszni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Csömöri egytányéros

Nevét onnan kapta, hogy kevesen bírnak belőle még egy tányérral megenni. Ez a fogás már nem is leves, hanem egy igazi egytálétel. Sűrű, szinte megáll benne a kanál, pikáns, ízekben gazdag, és nagyon laktató. Elkészíteni egyszerű. Bográcsban elkészítve még jobb.

Csömöri egytányéros

Tovább


Banános rizs

Sokan nem kedvelik a túlérett banánt, pedig intenzív íze miatt ilyenkor a legjobb süteményekbe, krémekbe keverni. Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség egyaránt jó egy tartalmas leves mellé második fogásnak, vagy csak egyszerűen délutáni csemegézésre. Hidegen, melegen egyaránt jó, és nem lehet belőle annyit főzni, hogy a gyereke ne tűntessék el az egészet.

Banános rizs

Tovább


Édes rizslepény

Nem palacsinta, nem is tejberizs, valami sokkal jobb.

Édes rizslepény

Hozzávalók:
8dl tej
20dkg rizs
csipet só

3 tojás
1 csomag főzős vanília puding
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor

sütéshez olaj

Elkészítés:
A tejből,sóból és rizsből tejberizst főzünk, majd hagyjuk kihűlni beletessük a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojásokat. Alaposan átkeverjük.

Serpenyőben olajat hevítünk,  ás a palacsintához hasonlóan megsütjük. Kivételesen javaslom a teflonos serpenyőt, mert a cukor miatt ragad.

Lekvárral, melegen tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?  

Toochee blog:  24 karátos cigarettapapír

Napi videó:   Leszállás San Franciscoban

Napi fotó: Így kényelmesebb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.