Nem, most nem paradicsomszószban pároljuk, hanem finoman megsütjük.
Töltött kápia paprika
Nem, most nem paradicsomszószban pároljuk, hanem finoman megsütjük.
Töltött kápia paprika
A gyors aprítástól a legszebb díszekig
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Az igazi vadnyugat
Macskaőrség: Amikor a cica felnő
Napi videó: Bázisugró nagy bajban
Napi fotó: Halloweeni mókus
(via youtube)
Itt a november, jönnek a reggeli fagyok. A kertben vagy a terasz ládáiban nevelt paradicsom és paprika utolsó zöld, sárga, vagy narancs színben pompázó termései már nem fognak beérni. Kidobni vétek, régi gyakorlat, hogy ez lesz az alapja a télre elrakott csalamádénak. De van egy másik módszer, amellyel megmenthetjük ezeket a vitaminban gazdag zöldségeket.
Készítsünk belőle mártást, mártogatóst, vagy egyszerűen ketchup helyettesítőt. Tálalhatjuk tészta tetején, hús mellé kísérőnek, vagy egy halom tortilla chips mellé mártogatósként.
Annyi finom zöldséget kínál most a kert, de beszerezhetjük ezeket a piacokon is. Ebből a sok finomságból remek egytálételeket lehet kreálni. Ez a recept Tex-Mex ihletésű, gyorsan elkészíthető, és a végeredmény egy tökéletes őszi ízkavalkád.
Csípős cseréptányéros
Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.
Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.
Gombás-parikás tokány