Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paradicsomos padlizsán

Padlizsán, gomba, egy kis kolbász. Egy nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, könnyű fogás egy forró nyári estére. A zöldség csak pirul,nem párolódik, így ropogós és mégis puha lesz.

Végre itt a padlizsánszezon, egyik nagy kedvencem. Bár csak az utóbbi évtizedekben lett népszerű, elég régen ismerjük. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, Magyarországra török-bolgár közvetítéssel került, innen a ritkábban használt törökparadicsom vagy kékparadicsom név is.recept főétel padlizsángomba kolbász paradicsom

Paradicsomos padlizsán

Tovább


Hétvégi dizájn: totál felesleges találmányok

Vajon mi ez?hétvégi dizájn felesleges találmány palack padlizsán

Tovább


Padlizsánnal töltött karajzseb

A karaj kétség kívül az egyik legfinomabb sertéshús. Formája miatt tökéletesen alkalmas zsebes töltött hús készítésére. A padlizsán viszont jól megfűszerezve tökéletesen alkalmas a töltésre. Ha amúgy is készítünk Vinetta-krémet, töltsük meg azzal.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj padlizsán vienetta

Padlizsánnal töltött karajzseb

Tovább


Padlizsános csirke

Egyszerű görög stílusú recept. Nyáron megkönnyíti az életünket, mert a melegben csak pár percet kell a tűzhely mellett tölteni. De amikor padlizsán kapható, bármikor elkészíthető remek fogás.Recept főétel melegétel húsétel csirke padlizsán

Padlizsános csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Nők rabláncon  
Macskaőrség:  Macskamentők a legmagasabb fákon  
Napi videó:  
Őrült káosz a kikötőben  
Napi fotó:
Ezt nehéz megmagyarázni

Tovább


Mortadellás-padlizsános spagetti

Az olasz tészták és pizzák nagy előnye, hogy bár létezik sok alaprecept, a hozzávalókat mégis tetszésünk és ízlésünk szerint kombinálhatunk. Alapanyagokat hagyhatunk el, másokat hozzátehetünk, de akár kedvünk szerint bármit bedobálhatunk, egy paradicsomos, vagy egy fehér alapba. Gyakran úgy születik egy ilyen fogás, hogy csak az ötlet jön, hogy valami olaszosat ennék, és körülnézek a hűtőbe mi van itthon, és ezekből kombinálom össze a ragut.
Ez a recept is hasonló módon született. Gyönyörű mortadellát láttam a hentesnél és vásároltam belőle, majd nem sokkal arrébb egy olasz kóstolóba botlottam, ahol aszalt paradicsomot, olajbogyókat, padlizsánkrémeket lehetett kóstolni. Ekkor született meg a kívánás, hogy valami olaszosat ennék vacsorára. A többit már a külső ingerek adták.recept főétel melegétel tészta spagetti mortadella padlizsán

Moartadellás-padlizsános spagetti

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.