Nem melegszendvics, nem hidegszendvics, de akár lehet ez is, az is. Ez egy köztes állapot, meleg szendvicsragu a kenyéren.
Padlizsános szendvicsragu:
Nem melegszendvics, nem hidegszendvics, de akár lehet ez is, az is. Ez egy köztes állapot, meleg szendvicsragu a kenyéren.
Padlizsános szendvicsragu:
Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik rá, mivel izlés szerint készíthető, ezért sok háznál ugyanaz a recept más és más.
Ez egy nagyon finom padlizsán krém, melyet régóta készítek. Az ismerősök és barátok szerint nálunk ették a legfinomabbat. Sokan kérték már a receptjét, de én mindig a kóstolás módszerét használom, hogy igazán finom legyen. Eddig nem voltak pontos mennyiségek. Ma készítés közben méricskéltem, számoltam, hogy le tudjam írni a pontos receptet. Ezért kicsit furcsák a mennyiségek, de azt én általam megszokott ízt kapjátok. De ajánlom mindenkinek, hogy bátran kísérletezzen a mennyiségekkel.
Vinetta - padlizsánkrém
Hozzávalók:
85 dkg sült, hámozott padlizsán
1kávéskanál őrölt feketebors,
5 kávéskanál só,
3 evőkanál mustár,
6 evőkanál majonéz,
kb. 5 gramm fokhagyma (2-4 gerezd),
egy nagy fej (13 dkg) apróra vágott vöröshagyma.
Készítés:
A feladat innentől egyszerű: az egészet homogénre kikeverjük, és pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Miért lopják a Porsche lámpákat
Imádom a padlizsánkrémet, vagy ahogy sokan ismerik vinettát. De a remek krémet nem csak szezonban ehetjük, mert a padlizsánt egy egyszerű módszerrel tárolhatjuk.
Kezdjük el hagyományosan a padlizsánkrémet készíteni. Mossuk meg a padlizsánokat, béleljünk ki alufóliával egy tepsit, és egymás mellé helyezzük bele a gyümölcsöket,és szurkáljuk meg azokat, különben bombasztikus élményben lesz részünk.
Padlizsánok sütésre várva
180 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük. Ne felejtsük el negyedóránként egy negyeddel elforgatni. Ha megsült szedjük ki egy tálba, és várjuk meg, amíg kihűl.
A megsült padlizsánok
Kihűlés után egyszerűen húzzuk le a héját és a csutkáját. Pépesítsük, és töltsük műanyag dobozokba. A dobozokat egyszerűen rakjuk a fagyasztóba. Hosszú ideig gond nélkül tárolható. Felolvasztás után némi vizet enged, ezt nyugodtan keverjük vissza bele. Innentől ugyanúgy folytathatjuk a receptet.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Öngyógyulás és placebo