Egy egyszerű trükkel látványosabbá tehetjük a grillen sült csirkét. Egy nyárs, csirkemell, és sok finom zöldség.
Paradicsomos csirkenyárs
Egy egyszerű trükkel látványosabbá tehetjük a grillen sült csirkét. Egy nyárs, csirkemell, és sok finom zöldség.
Paradicsomos csirkenyárs
Így lesz a maradékból önálló fogás. Kitűnő kisérő egy esti saláta mellé.
Az egész úgy kezdődött, hogy amikor kirántunk valamit, mindig megmarad több-kevesebb tojás. Leggyakrabban úgy mentjük meg, hogy megsózzuk, és lisztet hozzáadva egy maccsos tésztát készítünk, majd ezt az olajba szaggatva megsütjük. Így remek köret lesz belőle.
Azután elkezdünk játszi ezzel a tésztával, különböző módon fűszerezzük ezt-azt adunk hozzá, és úgy sütünk belőle finom falatokat. így született ez a recept, amely a gyerekek kérésére önálló fogássá vált, már nem maradékból készül, hanem ez lesz a vacsora.
Sonkás-gombás gömböc
Hozzávalók:
tojás
liszt
só
bors
sonka
gomba
Elkészítés:
A sonkát és a gombát apró kockára vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan annyi lisztet keverünk hozzá, hogy annyira kemény legyen, hogy kanállal szaggatva megálljon. Hozzáadjuk a sonkát és a gombát. Kanállal rászaggatjuk a zsemlemorzsa tetejére, és óvatosan megforgatjuk benn. Forró zsiradékban megsütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Több ezer Honda bezúzása
Macskaőrség: Tigrisek a Miskolci Állatkertben
Napi videó: Rosszul sikerült vízrebocsátás
Napi fotó: Sosem késő
Megkedveltem a spanyol Chorizot, ez a kellemes füstölt szárazkolbászt. Nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, de arányaiban és fűszerezésében némileg eltér attól. Néhány éve lehet nálunk is kapni, de a boltokban (ahogy a magyar kolbászok esetében is) csak nagyüzemi készítmények érhetőek el. A különbség pont ugyanakkora, mint a magyar háztáji kolbászok, és a boltban kaphatóak között. Spanyol nyaralás közben érdemes megkeresni a kis árusokat, apró hentesüzleteket, megkóstolni, majd bespájzolni az igazi Chorizoból.
Chorizo kolbászos csirke
Imádom a sült szárnyasokat, süljön serpenyőben, tepsiben vagy grillen. Úgy szeretem igazán, amikor fűszeres, és ropogósra van sütve, Ez azonban a húsnak csak a széle, a belseje inkább párolódik. Amikor ilyen isteni ropogós falatokra támad kedvem, ilyenkor szoktam a kétszer sült pulykát csinálni. Minden falat istenien ropogós, fűszeres, ízekben gazdag. Tökéletes feltét egy nyári salátára.
Kétszer sült pulyka
Nyár van. Kánikula. Dög meleg. Kinek van kedve ilyenkor a tűzhely mellett álldogálni? Ilyenkor kellenek az egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptek. Könnyű mexikói jelleg, egyszerű, de finom íz, gyorsaság, egyszerűség.
Babos-rizses sertéscomb