Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csabai kenyérlepény

Nagy rajongója vagyok a kenyérlepényeknek, legyen az olasz pizza, török pide, vagy magyar töki pompos. Sok országban megtalálható, az elv mindenhol ugyanaz. A kenyér készítésénél megmaradt tésztát sütötték meg a kemencében. A feltét vagy sütés előtt, vagy sütés után került rá. Az idők múlásával a maradékból önálló étel született, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend.

Csabai kenyérlepényrecept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai

Tovább


Füstölt sajtos guba

A mákos helyett miért ne lehetne sós és sajtos?

Minden háztartásban időnként akad pár szikkadt kifli, ami megmaradt. Ilyenkor készül mákos guba. Pedig a kifliket fel lehet használni valami sós elkészítéséhez is. Itt egy finom ötlet:

Füstölt sajtos gubaRecept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

Tovább


Zöldhagymás, mozzarellás sült retek

Nagyon szeretem az ázsiai módon elkészített zöldségeket, amikor magas hőfokon kívülről megpirítjuk, belül mégis sercegős csaknem nyers marad. Erre tökéletesen alkalmasak a magyar zöldségek is, kedvenceim a különféle retkek. A piacon most folyamatosan kapható vajretek, még zöldhagyma is kapható, ez tökéletes páros egy sült zöldséghez.

Zöldhagymás, mozzarellás sült retekRecept főétel melegétel sült zöldség retek mozzarella

Tovább


Hogy kerül a viasz a konyhába

Ha végignézed a videót, csodát láthatsz.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Varázslatos fényorgia
Macskaőrség:   Macska születésnap
Napi videó:   A sárkányrepülő zuhanása
Napi fotó:  Látod a másik bújócskázót is?

(via)

viasz szobor élelmiszerviasz szobor élelmiszer

Tovább


Tejfölös-sajtos gofri

Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is. Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.