Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Másnapos saláta

Az emberi gyomor időnként - valljuk be, főleg esti komolyabb italozás után - kívánja a savanyút. Ez egy ilyen alkalomra való saláta. A savassága nyugtatja a gyomrot, mégsem irritálóan savanyú, és éhség elűzésére is kiváló. De egy sült mellé is remek köret. Kiadós és gyorsan elkészíthető.recept köret saláta hidegkonyha savanyúság csalamádé almaparika kukorica hagyma

Másnapos saláta

Tovább


Ilyet sem láttál még a konyhában

Egy 17 kilogrammos polip feldolgozása.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz több mint kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

konyha feldolgozás polip

(via youtube)

Tovább


Koreai látványfőzés

Úgy a legjobb a teppanyaki steak, ha az asztalod mellet készíti a séf.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

videó látványkonyha látványfőzés koreai teppanyaki steak

(via youtube)

Tovább


Sült retek

Magyarországon még mindig nincs igazán hagyománya a sült zöldségeknek, a kerti grillezéseken már fel-feltűnik, de a konyhában csak kevesen készítenek. Pedig alapjaiban teljesen más ízvilágot kínál.

Egy olyan egyszerű zöldséget is lehet sütni, mint amilyen a retek. Víztartalma magas, frissen pedig ropog, amikor harapjuk. Bármelyik retek alkalmas a sütésre, legyen az jégcsapretek, sörretek, vagy fekete retek.

recept hidegkonyha saláta zöldség sült retek

Így most tavasszal mindenképpen érdemes a friss, zsenge, a piacon csomókba kötött retket választani. Ha sütni akarjuk, érdemes a kisebb méretű gumókat választani, mert  a cseresznye méretű fejeket még fel sem kell vágni. Természetesen a nagyobbak is alkalmasak, a kicsit nagyobbakat elég, ha felezzük, a méretesebbeket már negyedeljük, vagy akár cikkekre, szeletekre is vághatjuk.

 A sütésre előkészíteni egyszerű. Vágjuk le róla a gyökereket, és a zöldjét. Ha csak kisméretű retket használunk, érdemes a zöldjéből 1-2 centiméteres csonkot hagyni, nem csak finom, hanem remekül mutat a tányéron. A zöldjét se dobjuk el, finom saláta készíthető belőle.

A sült retek ízét befolyásolhatjuk azzal, milyen zsiradékot használunk alatta. Mediterrán hangulatú lesz, ha olívaolajjal készül., A vajtól franciásan édeskésebb lesz. Kellemes íz kombináció érhetőek el, dió-, sütőtök, vagy épp szőlőmag-olaj használatával. De nyugodtan kísérletezhetünk állati zsírokkal is, kis kacsa- vagy libazsíron sütve mennyei.

Kedvünk szerint fűszerezhetjük friss vagy szárított zöldfűszerekkel, például kitűnő a  petrezselyem, snidling, szurokfű, majoránna, rozmaring. De csak egyszerűen, borssal vagy kevés fokhagymával is kiváló.

De az ízét befolyásolhatjuk, ha már a sütés elején magokat dobunk mellé, amely pirítás közben átadja ízanyagait a reteknek. szezámmag, tökmag, napraforgómag, egyaránt fenséges.

A zsiradék- fűszer-mag kombináció variálásával más és más ízt kapunk.

A képen látható sült retekhez olívaolajat használtam, fűszernek csak egy kevés borsot és fokhagymát választottam, és napraforgó maggal szórtam meg. Négyzöld-salátára tálaltam, amit a retek zöldjéből csináltam.

recept hidegkonyha saláta zöldség sült retek

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept hidegkonyha saláta zöldség sült retek

Tovább


Tormás túrókrém (tormakrém)

Tormás túrókrém, vagy röviden a tormakrémet imádom, legismertebb az ezzel töltött sonkatekercs, vagy sajttekercs. Meglepően sok recept létezik rá, van savanyúbb, édesebb, krumplival, tejjel, A hidegkonyhai szakácskönyvekben is többféle recept van. De csak az egyik ízt szeretem, egy nem túl aromás, pikáns, kissé édes, selymes krémet. Nemrégiben végre ettem egy finomat, és úgy döntöttem, megpróbálom kitalálni az összetevőket és az arányokat. Néhány kísérlettel sikerült kikevernem azt az ízt, amire mindenki elégedetten csettintett. Minden csak az összetevőkönés az arányokon múlott, elkészíteni már gyerekjáték.

recept hidegkonyha krém torma túró sonka

Tormás túrókrém

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.