A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.
Görög töltött karajzseb
Az ÁFA- csökkentésnek hála jelentősen leesett a sertéshús ára. A korábban drágának számító karaj is elérhetővé vált. Volt, ahol akciósan 1000 forint körül lehetett hozzájutni. A piacot és a húsárakat látva rögtön beugrott egy régi emlék, egy kellemes görög töltött fogásról. Rögtön adta magát a lehetőség, hogy újra elkészítsem karajból.
Mangalica duplán
Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.
Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.
A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.
Mangalica duplán