Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kakukkfüves körte

Egy jó ideje nem népszerű, vagy talán nem divat a sült húsokhoz gyümölcsöt kínálni. Na, nem a kompót címén odavetett alma- vagy vegyes befőtt, hanem az az igazi, fűszeres gyümölcs, amit frissen főztek az ebédhez. Pedig a sült húsokhoz ideális kísérő. Ennek egy ízekben gazdagabb változatát szeretem, amikor fűszeres vörösborba kerül a gyümölcs. Egy ropogós kacsasülttel maga a mennyország.

Kakukkfüves körte

Hozzávalók:
8 db körte
4dl vörös bor
2-3 ek. cukor
1 rúd fahéj
1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Az így előkészített körtéket lábosba tesszük, felöntjük a 4 dl vörösborral, ha nem lepi el a körtét, akkor vízzel pótoljuk. Felforraljuk, ízesítjük a cukorral, a fahéjjal, és a kakukkfűvel. Tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Egy deci hideg vízben elkeverjük a  keményítőt, és ráöntjük a körtére, és újra felforraljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Így nézne ki ma

Napi videó:   Kamerával az oroszlánok között

Napi fotó:  Túl sok rajzfilmet nézett

Macskaőrség:   Most szórakoztok velem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sajtos pirítós 2.0

Különböző krémlevesekhez előszeretettel kínálunk pirítóst, vagy sajtos pirítóst. Ezt a kommersz kísérőt is fel lehet turbózni, hogy még jobban feldobja a levest.

 

Sajtos pirítós 2.0

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
eidami sajt
kéksajt
dió

Elkészítés:
A kéksajtot rámorzsolom a kenyérszeletekre, majd ráreszelem az eidami sajtot. A diót egy serpenyőben megpirítom, durvára vágom, és a sajt tetejére szórom. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt megolvad. Forrón tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Művészi tökfaragás

Napi videó:   A szeles város éjszakája

Napi fotó:  Hason-lóság

Macskaőrség:   Boldog macskák 2  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kukorica-szemző

Ma is egy - szerintem - teljesen felesleges konyhai eszközt szeretnék bemutatni. Ez a kukorica-szemző. A megfőzött cső kukoricáról egyetlen mozdulattal le lehet vágni a kukorica szemeket, miközben össze is gyűjti. Mifelénk inkább le szoktuk rágcsálni a csövekről a szemeket. De ha valaki rendzszerese eszik kukoricát, és nem vásárol konzervet, az talán még használni is tudja.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Perui Coca farmerek

Napi videó:   Mókus támad a kígyóra

Napi fotó:  Ki akar itt pisilni?

Macskaőrség:   Kutyakiképzés macskának

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via iif)

Tovább


Ebbe beletörik a fogad

Egy bőségesen megterített gyönyörű asztal. Csak az a baj, hogy minden étel kőből van.

Tovább


Fotószakács: Egy tökéletes fürjtojásos szendvics

Egy tökéletes recept lépésről lépésre:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.