Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Malacka

Húsvét előtt egy kis játék. Neve ellenére ez a recept most teljesen húsmentes. Egy különleges vidám formájú keksz annak, aki szeret a konyhában játszani. Gyerekekkel együtt a készítés igazi szórakozás.

recept tészta sütemény keksz

Malacka

Tovább


Egyszerű mákos

Ez egy trükkös sütemény, mert tulajdonképpen kétféle tészta, amelyből az egyik töltelékké avanzsál, amit csak kiemel és megkoronáz a kissé fanyar lekvár. Néhány éve ettem először egy nyaraláson a strand után egy nagy pohár hideg tejjel maga volt a tökély. Azóta gyakran készül, reggelire uzsonnára is tökéletes.

recept tészta sütemény mákos

Egyszerű mákos:

Tovább


Fahéjas csiga

Egy isteni recept, amelyből nem a megszokott vékony ropogós, kissé száraz csiga lesz, hanem egy vastag foszlós, hihetetlenül puha finomság.recept tészta csiga fahéjas

Fahéjas csiga:

Tovább


Street Food: India

Nagypapa az utcán főz, ez inkább Street Kitchen. Indiában ez kicsit másképp megy. Olasz fogás indiai módra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

street food street kitchen india tészta nagypap

(via youtube)

Tovább


Sonkás-gombás rétes

Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Ha marad egy kis főtt sonka,. az tökéletes alkalom a kipróbálására. Elég egy kis sonka vég, de tökéletesen jó a szeleteléskor leforgácsolódó apró darabok is.  Készüljön belőle egy isteni rétes, amellyel a vendégek előtt sem vallunk szégyent.

recept tészta sós rétes sonka gomba

Sonkás-gombás rétes

 

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
50 dkg gomba
30 dkg főtt füstölt sonka
20 dkg félkemény sajt
10-15 dkg vaj

bors
 

Elkészítés:
A füstölt sonkáról leválasztjuk a zsíros részt. Külön-külön mindkettőt felkockázzuk. Egy serpenyőbe dobjuk a szalonnás részt és megsütjük. Kiszedjük a zsírból és félretesszük. Most a hús rész kerül a serpenyőbe, és azt is megsütjük. Ezt is kiszedjük a zsírból és félretesszük.

A gombát megmossuk és felszeleteljük. Rádobjuk a maradék zsírra, megborsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. A végén kicsit megsózzuk.

Olvasszuk fel a vajat. Csomagoljuk ki a réteslapot. Az első lapot terítsük egy konyharuhára. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap és az újabb kenés. Így járunk el az utolsó lapig.

A lap kétharmadán osszuk el egyenletesen a gombát. Hintsük rá a megsütött sonkát és a szalonna kockákat, majd reszeljük rá a sajtot. Tekerjük fel a konyharuha segítségével úgy, hogy a szórt rész felől tekerjük az üresen hagyott harmad felé.

Tegyük tepsibe, vagy sütőlapra úgy, hogy a vége alulra kerüljön. Kenjük át vajjal.

180 fokra melegített sütőben  kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.