Magyarországon még mindig nem igazán tudtunk elszakadni attól az elképzeléstől, hogy egy pite csak édes lehet. Az egyetlen kivétel talán csak a kapros-túrós. Pedig a pitetésztát hússal is meg lehet tölteni, amivel igazi ízkölteményt hozhatunk létre. Annyira egyszerű az elkészítése, mégis egy hihetetlenül finom fogást kapunk. Ez a csirkés pite az egyik kedvenc receptem.
Gombás-csirkés pite
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.
a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
1 egész csirke levesben főzve
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás
só
bors
szerecsendió
petrezselyem
Elkészítés:
A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.
A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.
A töltelékhez: a húslevesben főtt egész csirkét kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Belekeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 50 dkg gombát megpárolva, 3 tojás sárgáját, a fűszereket, és a besamel-mártást, és végül a 3 tojás fehérjét habbá verve.
Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Óriás sáncról leugrani