Amikor becsap a természet.
Baconos-camembertes gnocchi
Egy ételben három ország.
Hamarosan véget ér a kánikula a hétvégén már hűvösebb lesz, tervezhetünk nehezebb étellel is. Mint minden tészta a különböző nudlik és a gnocchi is nagy kedvencem. Egy kitűnő hordozófelület, amelyhez a jól összeválogatott kiegészítők tesznek tökéletes fogássá. Ez egy olyan válogatás, ahol három ország alapanyagai keverednek elképesztő ízorgiává.
Baconos-camembertes gnocchi
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg kockázott bacon
pár szelet bacon
20 dkg érett camembert
besamel-mártás
bors
Elkészítés:
A sajtot apró kockákra vágjuk. A gnocchit hagyományos módon megfőzzük. Adjunk hozzá annyi besamel-mártást, hogy vastagon maccsos legyen. Szórjuk rá a szalonnát, borsozzuk meg, adjuk hozzá a camembert is, majd óvatosan forgassuk össze. Öntsük tűzálló tálba, fedjük le bacon szeletekkel, majd 180 fokos süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Férfi vagy női
Macskaőrség: A dzsungel digitális állatai
Napi videó: Airbus drón
Napi fotó: Extázis
Csirkés leveles-táska
Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.
Csirkés leveles-táska
Sonkás-gombás gömböc
Így lesz a maradékból önálló fogás. Kitűnő kisérő egy esti saláta mellé.
Az egész úgy kezdődött, hogy amikor kirántunk valamit, mindig megmarad több-kevesebb tojás. Leggyakrabban úgy mentjük meg, hogy megsózzuk, és lisztet hozzáadva egy maccsos tésztát készítünk, majd ezt az olajba szaggatva megsütjük. Így remek köret lesz belőle.
Azután elkezdünk játszi ezzel a tésztával, különböző módon fűszerezzük ezt-azt adunk hozzá, és úgy sütünk belőle finom falatokat. így született ez a recept, amely a gyerekek kérésére önálló fogássá vált, már nem maradékból készül, hanem ez lesz a vacsora.
Sonkás-gombás gömböc
Hozzávalók:
tojás
liszt
só
bors
sonka
gomba
Elkészítés:
A sonkát és a gombát apró kockára vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan annyi lisztet keverünk hozzá, hogy annyira kemény legyen, hogy kanállal szaggatva megálljon. Hozzáadjuk a sonkát és a gombát. Kanállal rászaggatjuk a zsemlemorzsa tetejére, és óvatosan megforgatjuk benn. Forró zsiradékban megsütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Több ezer Honda bezúzása
Macskaőrség: Tigrisek a Miskolci Állatkertben
Napi videó: Rosszul sikerült vízrebocsátás
Napi fotó: Sosem késő
Soksajtos rakott kenyér
Cheddar, mozzarella és rengeteg fokhagyma.
Nagy rajongója vagyok a bundás kenyérnek, de valljuk, egy kor felett már elég nehéz étel estére. A felszívott olaj megterheli a gyomrot. Ezért kísérletezem újabban a rakott kenyérrel, amely kiváló alternatívákat kínál. Ebben a receptben is a tojás másodlagos, a finom sajtok dominálnak. A lényeg, hogy ne sajnáljunk semmit belőle.
Soksajtos rakott kenyér