Amikor a megrendelő a torta. A török cukrásznő, Tuba Geckil mesterművei.
Tortavilág
A 26 éves olaszországi cukrász, Matteo Stucchi remekművei.
Fekete „hóember”
Ahogy az időjárás most alakul, havat sem nagyon fogunk látni, nemhogy hóembert. januárban láttam az utcánkban egy min, földből gyúrt hóember utánzatot.
Valahogy így jártam tegnap este is, amikor megkívántunk egy kis édességet. Egyik kedvenc nagyon gyors, nagyon egyszerű receptemet készítettem el. De golyó helyett inkább afrikai hóemberek készültek belőle. A formázás jóval tovább tart, mint maga a tészta kikeverése. Igazi ötperces édesség.
Fekete "hóember"
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
10 dkg holland típusú kakaópor
rum
tejszín
Elkészítés:
A kekszet a porcukrot a kakaóport egy tálban keverjük hozzá. Adjunk hozzá pár kanál rumot, és fokozatosan annyi tejszínt, hogy egy masszív tésztát kapjunk. Dolgozzuk alaposan össze, és már kész is.
Nedves kézzel bármit tetszőleges alakúra formálhatjuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Albinó állatok
Macskaőrség: Macska és gyerekmentés
Napi videó: És jön a nagy fehér
Napi fotó: Koponya
Baconos-camembertes gnocchi
Egy ételben három ország.
Hamarosan véget ér a kánikula a hétvégén már hűvösebb lesz, tervezhetünk nehezebb étellel is. Mint minden tészta a különböző nudlik és a gnocchi is nagy kedvencem. Egy kitűnő hordozófelület, amelyhez a jól összeválogatott kiegészítők tesznek tökéletes fogássá. Ez egy olyan válogatás, ahol három ország alapanyagai keverednek elképesztő ízorgiává.
Baconos-camembertes gnocchi
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg kockázott bacon
pár szelet bacon
20 dkg érett camembert
besamel-mártás
bors
Elkészítés:
A sajtot apró kockákra vágjuk. A gnocchit hagyományos módon megfőzzük. Adjunk hozzá annyi besamel-mártást, hogy vastagon maccsos legyen. Szórjuk rá a szalonnát, borsozzuk meg, adjuk hozzá a camembert is, majd óvatosan forgassuk össze. Öntsük tűzálló tálba, fedjük le bacon szeletekkel, majd 180 fokos süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Férfi vagy női
Macskaőrség: A dzsungel digitális állatai
Napi videó: Airbus drón
Napi fotó: Extázis
Gnocci Camembert-szószban
Az olasz és francia konyha isteni keresztezése. Egyszerű és gyors recept. A tökéletes fúziós-konyha.
Gnocci Camembert-szószban