Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gasztro-ajándék: ínyenc Camembert

Ha valamilyen személyesebb ajándékban gondolkodunk, és nem áll távol tőlünk egy kis kézműves munka, érdemes gasztro-ajándékokkal is kisérletezni. Nem igényel feltétlenül nagy hozzáértést, a mennyiséget és az árát széles skálán be lehet lőni.  Egy csinos üveg, esetleg valami egyéni díszítés, az ízléses tálalás igazán személyessé teheti.

ínyenc Camembert

Hozzávalók:
camembert sajt,
vöröshagyma,
paprikakrém,
olivaolaj,

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. Erős Pistát, még inkább hasonló házi krémet). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A camembert felkockázom, de akár egyben is fel lehet használni. Az üvegbe lerakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni.  Amikor elkészült, felöntöm oliva olajjal. Az olajat lecsöpögtetve kitűnő előétel,  svédasztalon is jól mutat. De a legjobb este az üveggel és egy villával leülni a tévé elé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Akkor és most: 10 évvel a szökőár után

Macskaőrség: Amikor a tigris is megfutamodik

Napi videó: Sielés a hasadékban

Toochee-fotó: Közös fotó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Pókember-eper

Hozzávalók: eper, pálcika, fehér és fekete csokoládé. Nos, és némi kézügyesség.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Néhány durva röntgenfelvétel

Napi videó:   Rakodni tudni kell

Napi fotó:  Látod a gyíkot?

Macskaőrség:   Tigris-teszt

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hagymás camembert olajban

Egy különlegesség, igazi ínyenc előétel.

 

Hagymás camembert olajban

Hozzávalók:
camembert sajt
vöröshagyma
paprikakrém
olivaolaj

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. erőspistát). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A camembert felkockázom, De akár egyben is fel lehet használni. Egy üvegbe berakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni.  Amikor elkészült felöntöm oliva olajjal. Egy-két napra hűtőbe teszem. Az olajt lecsöpögtetve kitűnő előétel, de svédasztalon is jól mutat.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már?

Toochee blog:   Drogkartell a Facebookon

Napi videó:   Őrült orosz a tetőn

Napi fotó:  Halloweenkor a hokipályán

Macskaőrség:   Ugróbajnok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Alternatív húsvéti tojásdísz

Kinéztem az ablakon, és rájöttem, az időjárás felülírja a szokásos húsvéti asztal díszitést. Egy profán változat jutott az eszembe:

Hozzávalók:
2db tojás
sárgarépa
egész bors
fogpiszkáló

Elkészítés:
A tojást keményre főzzük, majd kihűlés után megpucoljuk. A két végét úgy levágjuk, hogy kb. tízforintos nagyságú egyenes felületet kapjunk.

Hámozzuk meg a répát, és vágjunk egy nagyobb és egy kisebb karikát. Tegyük egymásra, hogy egy kalapot alkossanak, és egy fogpiszkálóval tűzzük össze. Faragjunk egy kicsi orrot is.

Az egyik tojás lesz a test, a másik a fej. Ahogy a hóemberbe a szenet szokás, nyomjuk bele a tojásba a borsszemeket, és a répa orrot. A tojás ruganyos, ezért hegyes késsel szúrjuk meg.

Állítsuk fel az egyik testet, szúrjuk bele a fogpiszkálót. Szúrjuk rá a fejet, majd ennek a tetejére a kalapot. Állítsuk tányérra, és rakjuk köré a levágott tojásvégeket, mintha hókupacok között állna.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Napi videó:   Amikor a bika visszavág

Napi fotó:  Telik az a rohadt idő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Camembertes pulykarolád

Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.

Camembertes pulykarolád

Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab

bors
zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.

Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Napi videó:   Rendes apa ilyet épít a fiának

Napi fotó:  Rhododendron-park, Kromlau, Németország

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.