Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Apa szuperszendvicse

Családunkban van egy fogalom: Apa szuperszendvicse. Fiam időnként ezt kér vacsorára. A recept mögött semmilyen titok nem lappang. A szendvics lényege, hogy amit amúgy is kiraknánk az asztalra vacsoraként, abból csináljunk bőségesen megrakott, gusztusos, és ínycsiklandozó szendvicseket. Sokkal nagyobb kedvvel ül le így a család vacsorázni, és sokkal jobban is esik. Csupán igazolódik a régi tétel, hogy a szépen elkészített és tálalt étel, sokkal nagyobb élvezettel fogyasztható. Most így készült:

Hozzávalók:

sokmagvas bagett,
kockasajt,
kolbász,
saláta,
jégcsapretek,
kígyóuborka,
ementáli jellegű sajt,
piros arany,

Elkészítés:

Félbevágom a bagettet, és megkenem a kockasajttal

Tovább


Egy kis bikaszem ebédre

A kínai hűtőpultokban olyan különleges helyi "csemegékre" lehet bukkanni, mint a bikaszem. Ez az ökörszemtől annyiban különbözik, hogy az egyik madár, a másik tényleg a hím szarvasmarha szeme. Főzve fogyasztandó.

2.0 ás verzió: Közben kiderült, hogy forrásom jelentősen tévedett. Ahogy a vicc mondja: A hír igaz, de nem Kínában, hanem Japánban, és nem bikaszem, hanm tonhalszem. Köszönet érte nenaghnak!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legnagyobb arca csak repülőről látható

Napi videó:  Ilyen Dubaiban a szilveszteri tüzijáték

Napi fotó:  Tűz esetén...

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kék, zöld, piros sör Japánból

A japánoknak nem elég a világos, a vörös, a barna, és a fekete sör. Nekik színes is kell.

Az Abashiri Brewery ilyennel is kiszolgálja fogyasztóit. A cég a sört jéghegyek felolvasztott vizéből készíti. A rajongói szeretik  színes sört, és azt mondják, finom íze van.

A kék sör egy hínár hozzáadásával nyeri el a színét.

A zöld sör esetében is egy hínárt használnak, de egyéb növényeket is a Japán Siretoko félszigetről.

 A piros sör egy antocián nevű növényi pigmenttől lesz piros, amely a virágokban és gyümölcsökben található.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Látod a baglyokat?

Napi videó:   Citrom evő mókus

Napi fotó:  Mélyen alszik a cicus

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A halál szobalánya felkészült a Halloweenre

A Halál szobalánya egy tokiói horror étterem. Természetesen ők sem mehetnek el szó nélkül a Halloween ünnepe mellett, és egy különleges menüvel készülnek a nagy estére.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legszebb helyei: Elefánt ormány-hegy

Napi videó:   Nem csak a Hummeresek között vannak jégjárók

Napi fotó:  Még jó, hogy vannak szurkolók

(via picdump)

Tovább


A legegyszerűbb krémsajt recept

Krémsajtot roppant egyszerű csinálni, nem kell hozzá semmilyen ügyesség, csak egy kis vállalkozó szellem.  A legegyszerűbb recept a következő:

Krémsajt

Hozzávalók:

2 nagy doboz joghurt

2 nagy doboz kefir

Béleljünk ki egy nagyobb tésztaszűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Én erre szimpla konyharuhát használok. Tegyük egy nagyobb tálba. Öntsük a szövetre  joghurtot és a kefirt. Keverjük össze. A kendő maradékával fedjük le a keveréket és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A szűrő lyukain szép lassan kicsöpög az összes a savó. Ha folyékonyabb sajtot akarunk, elég neki egy fél nap állás, de ha keményebbre vágyunk, amely már csaknem olyan kemény, mint a feta sajt, akkor legalább egy napig hagyjuk a hűtőben.

Öntsük ki egy tálba, és kész a savanykás sajt.

Ha egy napi hagyjuk, kb. fél kilogramm sajtot kapunk. Ezt lehet izesíteni, főzésnél felhasználni, de kenyérre kenve is tökéletes uzsonna.

A visszamaradó savót is fel tudjuk használni, de erről majd később.

Ha édesebbre vágyunk, akkor az elején keverjünk hozzá ugyanakkora ahányad tejfölt is.

Ttipp: praktikus a szövetet azonnal átöblíteni, és kirakni száradni, csak utána berakni a mosásba, különben minden savós lesz körülötte, és megbüdösödik.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az írott történelem leggyilkosabb áradása

Napi videó:   A valaha épült legkirályabb vizijárgány

Napi fotó:  Ahogy nem akarsz egy épületben közlekedni

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.