A dzsemfixálók ellen hangoztatott legfőbb érv, hogy az mesterséges, műanyag, vegyszer. Ilyenkor csak egyet tudok ajánlani: olvasd el az összetevők listáját és nézd meg, mi is az.
Tudod, hogy nem epret eszel?
Végre itt az eperszezon, a tavasz egyik legjobban várt időszaka. Az egyik legfinomabb gyümölcs, édes, lédús, zamatos, gondolatára is összefut a nyál a szánkban. De amit a boltban, vagy a piacon megveszel, az nem eper.
Hogy lehet valaki ekkora idióta?
A takikomi gohan talán leginkább a rizottóra emlékeztető japán egytálétel. Lényege, hogy a hozzávalókat együtt főzik meg a rizzsel, hogy az ízek összeérjenek. Ahhoz mennyire kell idiótának lenni, hogy valaki egy McDonalds menüből főzzön takikomi gohant?
Csak erős gyomrúaknak - Darázs Vodka
A shochu egy japán párlat, talán a vodkához lehet hasonlítani, bár 25 fokos italként annál gyengébb. Létezik egy extrákkal turbózott változata Ebben óriás lódarazsak vannak, amelyek az egyik legveszélyesebb rovarok a világon. A méreg képes megölni egy embert is. Akik ezt az italt szeretik, állítják, hogy a méreg csodálatos ízt ad a shochunak.
Mit csinálj a csirkemellel?
Egész csirkemell vagy filé? Mit vesztünk és mit nyerünk a választáson? A hentesnél dilemma, hogy melyiket válasszuk. Az egész csirkemell olcsóbb, de dolgozni kell vele, és hulladék is van. A filé, sokkal kényelmesebb, de drágább is. Amiért én mégis az egész csirkemell vásárlását javaslom, az két további előny, amelyről megfeledkezünk. Ugyanis a látszólagos hulladék felhasználható.