Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit csinálj a csirkemellel?

Egész csirkemell vagy filé? Mit vesztünk és mit nyerünk a választáson? A hentesnél dilemma, hogy melyiket válasszuk. Az egész csirkemell olcsóbb, de dolgozni kell vele, és hulladék is van. A filé, sokkal kényelmesebb, de drágább is. Amiért én mégis az egész csirkemell vásárlását javaslom, az két további előny, amelyről megfeledkezünk. Ugyanis a látszólagos hulladék felhasználható.

Tovább


Metoke, csips, és köret: Plantain, vagyis főzőbanán

A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.

A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.

Tovább


Halálvágy kávé

Halálvágy. Erős név egy kávénak. De csak azért, mert valóban erős. A forgalmazója állítása szerint találtak egy olyan kávéfajtát, amely kátszáz százalékkal több koffeint tartalmaz, mint a tipikus kávézói kávé.

A forgalmazó, a Death Wish Coffee weboldalán olvasható a figyelmeztetés:

Tovább


Szerelemgyümölcs: Licsi

Az egyik legfurcsább gyümölcs. Úgy néz ki, mit egy elrontott golflabda, vagy valamilyen rémes hüllő tojása. Ha közelről nézzük olyan, mint egy furcsa állat háta, meghámozva valamilyen tengeri herkentyűre emlékeztet. Íze mégis isteni fűszeres édes, picit pikáns. Ez a licsi.

Tovább


Egy kis bikaszem ebédre

A kínai hűtőpultokban olyan különleges helyi "csemegékre" lehet bukkanni, mint a bikaszem. Ez az ökörszemtől annyiban különbözik, hogy az egyik madár, a másik tényleg a hím szarvasmarha szeme. Főzve fogyasztandó.

2.0 ás verzió: Közben kiderült, hogy forrásom jelentősen tévedett. Ahogy a vicc mondja: A hír igaz, de nem Kínában, hanem Japánban, és nem bikaszem, hanm tonhalszem. Köszönet érte nenaghnak!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legnagyobb arca csak repülőről látható

Napi videó:  Ilyen Dubaiban a szilveszteri tüzijáték

Napi fotó:  Tűz esetén...

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.