Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tejfölös-túrós császármorzsa

Fiam az utóbbi időben nagyon rákattant a császármorzsára. (Tudom, daramorzsa, de ez már a kutyát sem érdekli.) Egyre gyakrabban kéri, hogy készítsünk. Én már untam a klasszikus lekváros verziót, ezért készült el múltkor aszaltszilvás-almamártással. Most egyáltalán nem volt hangulatom, hogy gyümölccsel egyem, ezért megpróbálkoztam egy nagyon autentikusan magyarnak tűnő verzióval. Kipróbáltam tejföllel és túróval, mintha túrós tésztát ennék.

Tovább


Bár a majomkenyérfa belsejében

Öreg, igazi híresség, és elképesztően nagy. De nem ez a titka.

Dél-Afrika Limpopo tartományában járunk. Négy órányira Johannesburgtól, közel Modjadjiskloofhoz fekszik a Sunland farm. Legnagyobb ékessége az óriás majomkenyér-fa, más néven Baobab-fa.

Tovább


Télvégi vitamin-bomba

Gyümölcsök közé rejtve bármi iható. Vitaminbomba, amely fogyókúránál egy étkezést is kiválthat.

Az ma már közhely, hogy tél végére rendesen lemerülnek a szervezet tartalékai. Naponta kellene zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, hogy pótoljuk az antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat. De egyrészt körülményes ennyi mindent megenni, másrészt sokan nem szeretik az egyébként hasznos zöldségeket, különösen nyersen.

A következő módszert természetgyógyászom javasolta: Ne együk, hanem igyuk! Turmixszoljuk le a hozzávalókat, és egész nap folyamán szép lassan fogyasszuk el. A trükk az egészben az , hogy a gyümölcsök tökéletesen elfedik a zöldségek ízét, egyszerűen elveszik a gyümölcsök zamata alatt. Úgy veszünk magunkhoz egy nagy adag egészséges, nyers zöldséget, hogy úgy érezzük, csak egy gyümölcsturmixot iszunk. Bevallom, amíg magam is meg nem kóstoltam, én sem hittem el. Én utálom a spenótot, de itt észre sem veszem. A színe ne tévesszen meg senkit, a gyerekek is boldogan isszák.

 Az összetevőkön lehet változtatni, tetszőleges gyümölcs kerülhet bele, de a zöldségek maradjanak. A lényeg az, hogy minél, több zöld, piros és kék összetevőből álljon. 

Télvégi vitamin-bomba

Hozzávalók:
2 banán
2 alma
1 kivi
fél marék aszalt gyümölcs: mazsola, áfonya, szilva, barack, stb.
10 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék.
10 dkg spenót
10 dkg sóska
5 dkg brokkoli
1 cékla
8 dl víz

 

Elkészítés:
A banánt a kiwit, és a céklát megpucoljuk. Az egészet kisebb darabokra vágjuk, és leturmixoljuk. Ebből a mennyiségből bő két liter készül. Ha túl sűrűnek ítéljük, ízlés szerint tovább hígítható vízzel.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Harcban a szépségért

Napi videó:   Plakát-csaj haját borzolja a szél

Napi fotó:  Bestia a bokorban

Macskaőrség:   Vicces macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


500 dolláros turmix

A los angelesi Powder room nevű bár elkészített egy ötszáz dolláros turmixot. Ebben a tej mellett találunk ehető arany levelet, a legfinomabb belga csokoládét, válogatott likőröket, és - hogy ennyire drágán lehessen adni a gazdag és sznob idiótáknak - egy 190 dolláros Swarovski Nirvana Mountain gyűrűt. Egészségükre.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hópihék, ahogy még nem láttad

Napi videó:   Fekete eső Szicíliában

Napi fotó:  Kérsz egy mogyit?

Macskaőrség:   Cicc, Cicc!

(via latimes)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Túrógombóc Almapürével

Érdemes a klasszikus recepteket újragondolni, első hallásra meglepő fogásokat összekombinálni. Meglepően finom új ízeket kaphatunk. Párom hétvégi kísérletezése elképesztően jól sikerült.

 

Túrógombóc Almapürével

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
3-4 ek. liszt
2 egész tojás
egy citrom héja
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben megfőzzük.

Almapüré
2 kg alma
fél citrom leve és egyben a héja
vaníliás cukor
cukor izlés szerint
egy rúd fahéj
2 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Kevés vízzel feltesszük főni, beletesszük az egész fahéjat és a kicsavart fél citrom héját, a vaníliáscukrot, és kevés cukrot is. Amikor megfőtt, kivesszük a darabos fűszereket és botmixerrel pürésítjük a főtt almát. Kevés vízzel és cukorral csomómentesre keverjük a pudingot és a fövő pürébe keverjük. Újraforrás után levesszük a tűzről. Cukorral úgy ízesítjük, hogy kissé pikáns, savanykás íze megmaradjon.

Tálalás:
A gombócokat nyakon öntjük az almapürével, néhány szeletke almával színesítjük.
Aki ragaszkodik a pirított prézlihez, nyugodtan beleforgathatja a gombócokat, úgy is finom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Medve és az autó

Napi videó:   Alaszka

Napi fotó:  Nehéz a természetfilmes élete

Macskaőrség:   Amikor a macska a bűnös

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.