Néhány különleges, ünnepi díszbe öltöztetett sütemény.
A molnárka egy klasszikus, kalács jellegű péksütemény, ami szinte teljesen elfelejtődött. Pedig tökéletes alapanyag a kalács jellegű szendvicsek készítésére. Manapság már csak szinte a tormás molnárka ismerős - főleg a színházi büfékből - pedig az édes tészta és a sós krémek vagy felvágottak egy különlegesen finom párosítást adnak. Ez a recept egy különleges lágy és könnyű tésztát ad.
Rusztikus molnárka
A Los Angelesben élő és dolgozó cukrászmester, Alana Jones Mann szőnyegmintákkal díszíti tortáit. Klasszikus perzsa és modern minták.
Ahogy beköszöntött a hideg őszi idő, az első dolog, ami az eszembe jut, az a Cantuccini. Ezt az isteni, száraz süteményt nevezik keksznek és kétszersültnek is, de valójában egyik sem. Az olaszok különleges sütemény száraz és kemény, arra van kitalálva, hogy valami forró ital mellé fogyasszuk.
Egy forró csoki, egy csésze tea, egy bögre cappuccino, vagy akár egy pohár forralt bor tökéletes kísérője. Akár ropogtatjuk. Akár mártogatjuk, mindegyik tökéletes páros egy hideg napon.
A sütemény neve cantucci vagy cantuccini, attól függően, kisebb vagy nagyobb darabokból áll. Jól záródó fémdobozban állítólag hetekig eláll, de 2-3 napnál tovább sosem tudtam tesztelni.
Legfontosabb alkotóeleme az egész mandula, amely bőven van benne. Sokféle recept van, én így készítem.
Cantuccini
A 26 éves olaszországi cukrász, Matteo Stucchi remekművei.