Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rózsa-rizs

Nem egy egzotikus fajtájú rizsről van szó, sőt nem is különleges ízesítésről. Egy egyszerű trükköt szeretnék mutatni, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 A rizs fehér, és színesíteni csak hozzáadott zöldséggel szoktuk. A rizi-bizivel egy kis zöldet, a kukoricával sárgát, a sárgarépával piros színt csempészünk a tányérra. Pedig egy egyszerű trükkel a rizs is színezhető. Ha a tányéron valamilyen világos színű húst tálalunk, a színes rizzsel feldobható a tányér hangulata, de a komor télbe is egy kis tavaszt csempészhetünk.

Egyik kedvencem a Rózsa rizs, amely pirosas, sötét rózsaszín színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején meghámozott, és nagyobb darabokra vágott, nyers céklát teszünk. Főzés közben a cékla megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a cékladarabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a cékla közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő híd

Napi videó:   Gyerek a nejlonzsákban

Napi fotó:  Háza a szigeten

Macskaőrség:   Különleges barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás pulykapástétom

Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…

Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.

Gombás pulykapástétom

Tovább


Tavaszi csirkefalatok

Újhagyma és kucsmagomba: a tavasz két első finomsága. Ez bearanyoz bármilyen fogást. Már márciusban megjelennek a piacokon, a hagymát érdemes az őstermelőknél, a gombát a gombaszedőknél keresni, mert akkor azok hajnalban még a földben voltak. Friss, ropogós és zamatos. Csak dobjuk egy kis hús mellé, és kész is a pompás ebéd.

Tavaszi csirkefalatok

Tovább


Tavaszi ír virsli

Tegnap kora este a kapuban váratlanul egy üveg ír whiskeyt pillantottam meg imbolyogni, mögötte vigyorgott rég látott ír barátom. Kellemes és váratlan meglepetés. Mivel egy szép nagy üveg ír whiskeyvel tette tiszteletét, nem akartam hosszú főzőcskézéssel húzni az időt. Még feleslegesen párolgott volna az a drága nedű, amely hihetetlen gyorsasággal nyílt ki. Egy úriember nem várakoztat meg egy 16 évest. Különösen akkor nem, ha az egy borostyánsárga, Bushmills Single Malt, Oloroso-sherry hordóban érlelt, ír whiskey.

Gyorsan kellett valami alkohollal megbirkózó vacsorát összeütnöm. Mivel kivételesen Szent Patrick napjára már kihajtott a medvehagyma, így jött az ötlet. Az ír ünnep tiszteletére zöldbe öltöztettem néhány pár virslit. Ínycsiklandozó, és pikáns tavaszi vacsora.

Tavaszi ír virsli

Tovább


Medvehagymás tojásrolád

Újra itt a medvehagyma szezon, és bár alaposan túl van lihegve a téma, szinte már hisztérikus magasságokba csap a medvehagyma imádat, csupán emiatt nem érdemes mellőzni ezt a finom csemegét.

Ez a recept szintén rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető reggelire vagy vacsorára, nem bonyolultabb, mint egy rántotta elkészítése. És ami a legfontosabb, nyersen van benne a levél, semmit sem vesztett el tavaszi zsengeségéből, finom ízéből.

Medvehagymás tojásrolád

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.