Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

36 lövetű házigazda

A ma esti bulizásra kívánom, hogy a legkeményebb parti csávó, akivel találkozni fogtok az éjjel, az így jöjjön oda hozzátok.

Ezzel a szerkóval rendesen be lehet tárazni, 36 fejlövés garantáltan és biztonságosan  szállítható. És mennyivel humánusabb.

Az interneten 10 dollárért beszerezhető.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Újévi fürdés a jeges vízben

Napi videó:   Idétlen, de lenyűgöző bűvész

Napi fotó:  Túlzásba vitt karácsonyi dekoráció

(via thatsnerdaliciou)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal

Vásárlás közben megláttam nagyon szép konyhakész, kockázott pulyka felsőcomb filét. Rögtön megjelent előttem egy kép, amint zöldségek között gőzölög egy cseréptálban. Ez született belőle:

Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal 

Hozzávalók:
75dkg pulyka felsőcomb-filé
2 közepes fej lilahagyma
3 nagy sárgarépa
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1 bögre fagyasztott zöldbab
1 mk. fokhagyma granulátum
½ mk. őrölt kömény

bors

A krumpligombóchoz:

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

Előkészületek:
A hagymát felkarikázom, a répát felkarikázom.
A húst felkockázom, megszórom a fokhagymával, őrölt köménnyel, borssal, sóval. Kicsit összeforgatom.
A gombóc hozzávalóit összegyúrom.
Beáztatom a cseréptálat.

A tál aljába szórom a répát. Ráterítem a húst. Megszórom annyi kukoricával, hogy ellepje. Erre rakom az apróra gyúrt krumpligombócokat. Rászórom a borsót, a zöldbabot, és végül a felkarikázott hagymát.

Lefedem a tálat, és hideg sütőbe rakom. 200 fokon egy óra alatt elkészül.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az Indiana Jones-csomag rejtélye

Napi videó:   Egy Rallye-autó hátsó ülésén

Napi fotó:  Így is lehet hóban keresni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kék, zöld, piros sör Japánból

A japánoknak nem elég a világos, a vörös, a barna, és a fekete sör. Nekik színes is kell.

Az Abashiri Brewery ilyennel is kiszolgálja fogyasztóit. A cég a sört jéghegyek felolvasztott vizéből készíti. A rajongói szeretik  színes sört, és azt mondják, finom íze van.

A kék sör egy hínár hozzáadásával nyeri el a színét.

A zöld sör esetében is egy hínárt használnak, de egyéb növényeket is a Japán Siretoko félszigetről.

 A piros sör egy antocián nevű növényi pigmenttől lesz piros, amely a virágokban és gyümölcsökben található.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Látod a baglyokat?

Napi videó:   Citrom evő mókus

Napi fotó:  Mélyen alszik a cicus

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mézes-csilis répa

Az egyik legfinomabb zöldségköret sült húsok mellé. Bármennyit csináltam is, ebből sosem volt maradék. Nem csak köretnek jó, önmagában, édességként fogyasztva is csemege.

Ha simán répából csináljuk, úgy a legolcsóbb. Tálaláskor különösen jól mutat, ha bébirépa konzervből készítjük. Ebben az esetben párolni sem kell, viszont jóval drágább. És szintén nagyon jól mutat, hogy már kapható mirelit répagolyó is. Ez sem olcsó, de látványos megoldás.

Mézes-csilis-répa

Hozzávalók:
3 nagy répa
1 marék dió
5dkg vaj
2 ek. méz
csilipor

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben megolvasszuk.

Beledobjuk a vékonyra karikázott répát.

Rászórjuk a diót, és addig pároljuk, amíg a répa meg nem puhul.

Akkor megszórjuk a csili porral, é rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljussoson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége

Napi videó:   Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera

Napi fotó:  Kugli a világ végén

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Perkelt gölödör

Perkelt gölödör

Ismét kísérletezni támadt kedvem, megtetszett múltkor a húsgolyó, most is azzal játszottam. Így született meg ez az étel, a perkelt gölödör nevet kapta. Gölödör régiesen a golyó, a perkelt pedig a pörkölt.


Perkelt gölödör 

Hozzávalók:

0,5 kg sertéscomb
0,5 kg marhalapocka
1 ek. zsír
4 fej hagyma
2 kk. "Édes Anna" (aki még nem ismeri, "Erős Pista húga", nem csípős paprikakrém)
1 doboz hámozott, konzerv paradicsom

bors
majoranna

Elkészítés:

A kétféle húst megtisztítjuk, ledaráljuk, összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A pépből körülbelül másfél centiméter átmérőjű golyókat gyúrunk.

A felforrósított edénybe bedobom a golyokat, és folyamatosan mozgatva addig pörkölöm, míg mendenhol szépen kifehérednek. picit meg is sülhet.

Kiszedem a golyókat, az edényben egy kanál zsírra rádobom a négy fej apróra vágott hagymát. Ne lepődj meg, rengeteg lesz. Csak egy egész picit párolom, szinte csak felforrósítom.

Sózom, borsozom, beleszórom a majorannát, az Édes Annát, és a doboz paradicsomot. (jól látod, nincs benne pirospaprika) A paradicsomokat csak szétnyomkodom hogy darabos legyen. Visszateszem a gombócokat, és készre párolom.

Az étel különlegessége, hogy nem szaftja van, hanem a golyókat egy sűrű, darabos, vastag máz borítja. A hagyma és a paradicsom is darabos még benne. Tésztával tálalom.

 

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Üvegkalitkában a semmi felett

Napi videó:   Így nem szabad mozdonyt rakodni

Napi fotó:  Ú-Zéland repülőtere - Hobbit stílusban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.