Egy igazi ínyenc fogás. Elkészítése nem túl bonyolult, de látványos, és rendkívül finom.
Kecskesajtos csirkemell-zseb
Egy igazi ínyenc fogás. Elkészítése nem túl bonyolult, de látványos, és rendkívül finom.
Kecskesajtos csirkemell-zseb
Ez a recept egész érdekesen született. Közeledett fiam névnapja, és nálunk tradíció, hogy az ünnepelt választja ki az az ebéd menüsorát. Fiam először tanácstalan volt, ezért ajánlottam neki két olyan fogást, amiről tudtam, hogy a kedvence: sajttal és sonkával töltött csirkemell, illetve fűszeres gombás húsfalatok. Azt válaszolta, hogy legyen fűszeres gombás húsfalatok. De a húsfalatok legyenek sajttal és sonkával töltve. Bár a fiam poénnak szánta, ennyi elég ahhoz hogy beinduljon az agy.
Pikáns csirkemell-csigák
Fűszeres csirkefalatok, baconba tekert kelbimbó, nyakon öntve sajtmártással, Kell ennél több?
Rakott csirkefalatok
Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
50 dkg kelbimbó
30 dkg szeletelt bacon
20 dkg füstölt sajt
40 dkg tejföl
5dkg vaj
tej
1 evőkanál liszt
só
bors
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
A kelbimbót megtisztítjuk. A kelbimbó kb felét szemenként egy szelet baconba tekerünk. Tepsibe egy sorba rakjuk, majd mellé rakunk egy sor csupasz kelbimbót, újabb sor szalonnába tekert kelbimbó következik, majd így tovább. A tetején egyenletesen elterítjük a húst.
180 fokos sütőben letakarva 30 perig sütjük. A tepsiról levesszük a fedést, és kb. 10-15 percet rásütünk, hogy a hús szép színt kapjon.
A vajon megpirítjuk a lisztet, beletörjük a fokhagymát. Folyamatosan hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl híg mártást kapjunk. Belereszeljük a sajtot, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
Ezután ráöntjük a sajtártást, egyenletesen elterítjük, majd visszarakjuk a sütőbe. Amikor szép kérget kap a mártás. az étel elkészült. Rizzsel tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Van, aki profi módon csinálja. A litván művész, Jolita Vaitkute 1064 darab piritósba égette bele a Vilniusi kenyérgyár fotóját. A különleges szépiaszínű mozaik a gyár születésnapjára készült.
Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.
Tolnai pecsenye
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli
só
bors
pirospaprika
kevés zsiradék
Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.