Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meggyes Marci palacsintája

Unortodox palacsintatöltés a tél és betegség jegyében.

Fiam lázas beteg volt, és amikor a szülő a gyerek láztól csillogó szemébe néz, könnyebben ellágyul, hogy a kedvére tegyen. Mikor megkérdeztem tőle mit szeretne vacsorára, természetesen azt közölte, hogy palacsintát. Ez azért megnyugtató, mert annyira mégsem beteg. Próbáltam felvidítani, és az mondtam olyan palacsintát csinálok neki, amilyet még soha nem evett. Hálás, kicsit fáradt mosoly volt a köszönet. Körbenéztem a kamrában, megláttam egy fél marcipánrudat, és hirtelen bevillant az ötlet. Közöltem a fiammal, hogy a híres betyár, Meggyes Marci palacsintáját kóstolhatja meg.

Meggyes Marci palacsintája

 

Hozzávalók:
palacsinta
meggylekvár
csokis marcipán

 

Elkészítés:
A palacsintákat vékonyan kenjük meg meggylekvárral, kifejezetten javít rajta, ha valamilyen fűszeres, esetleg kissé alkoholos lekvárt használunk. A palacsintára ráteszünk egy adag marcipánt, reszelhetünk tömböt, felszeletelhetünk rudat, vagy éppen akár minőségi szaloncukrot is.

Ha nem csokoládé bevonatú marcipánt használunk, reszeljunk rá egy kis keserű csokoládét is. Feltekerjük, és kis lekvárdíszítéssel tálaljuk.

 

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Luxus nyomortelep

Napi videó:   Amikor repül az oroszlán

Napi fotó:  Okos bringás

Macskaőrség:   Kampány a kínai macska- és kutyahús-fogyasztás ellen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Festék készlet ínyenceknek

Ne próbálj vele festeni, és a tubust se dobd ki. Csokifüggőknek kötelező.

A japán Nendo dizájner csapat elkészítette a világ legízletesebb festékes dobozát. A tubusok csokiból vannak, és festék helyett gyümölcskrémekkel vannak töltve.

Tovább


Babák és kaják

Tovább


Zserbó-palacsinta

Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.

 

Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy  nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.

Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.

Nem merem elárulni hányat ettem...

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   AvatarLand - Pandora a Földön

Napi videó:   Szószék-szikla

Napi fotó:  A császár is öregszik

Macskaőrség:   Túl cuki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Zöldparadicsom lekvár

A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.

A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.

Zöldparadicsom lekvár

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.