Egy újabb kulináris csoda Japánból. Ne aggódj, nem igazi.
Ez a recept kicsit több mint egy egyszerű almatorta. Átmenet a magyar és az amerikai pite között, a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.
Diós almatorta
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj
Töltelékhez:
1 kg tisztított reszelt alma
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz
zsír
zsemlemorzsa
méz
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a cukorral, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A pudingot elkeverjük a párolt almával, és a tésztára terítjük. A tetejét megszórjuk tört dióval, és kissé belenyomkodjuk az almába. A tetejét megcsorgatjuk mézzel. Kis lángon kb. 20 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Ilyen meleg időben mit használjunk az akvarell festéséhez? Jégkrémet. Az iraki művész, Othman Toma használja ezt a speciális festéket.
Nyáron a gyerekek folyamatosan fagyiért, jégkrémért nyúzzák a szülőket. Szívünk szerint teletömnénk őket édességgel, de a józan eszünk nem engedi, hogy ennyi cukrot tömjünk beléjük. A tejszínes, zsíros, csupa kalória jégkrém helyett csináljunk nekik valami egészségesebbet.
Régóta lehet már kapni olyan öntőformákat, amelyekkel otthon is készíthetünk jégkrémet. Ezek ráadásul praktikusak is, mert az öntőforma teteje egy olyan nyél is egyúttal, amelyről nem csöpög le könnyen az olvadó jégkrém.
Akkor a legegészségesebb a jégkrém, ha tisztán gyümölcsből van. Nem kell mást tenni, mint a megtisztított gyümölcsöt turmixszoljuk le, és öntsük a formába. Ha többfélét öntünk egymásra, szép réteges jégkrémet kapunk. Ez például banánból, sárgabarackból, és nektarinból készült. Elegánsabb lett volna, ha középre rakom a banánt, de majd legközelebb.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Határtalan szeretet
Napi videó: Csobbanás Marokkóban
Napi fotó: A stílus maga az ember
Sose fogom megérteni, hogy a mascarponet miért nevezik sajtnak, amikor valójában krémsűrű tejszín. De bárminek is nevezik, az egyik legjobb sütemény- és krém alap. Ez egy egyszerű hideg desszert, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most éppen az epernek van szezonja, ezért ezzel készült .
Epres sajtos kehely