Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Görög joghurt készítése

Milyen finom a görögök sűrű, már szinte kemény joghurtja. A tzaziki nélküle elképzelhetetlen, de egy kis mézzel isteni csemege. Nálunk sokáig nem lehetett kapni, csak az utóbbi időben kezdték el gyártani. Pedig roppant egyszerűen magunk is készíthetünk.

A görög joghurt nem mást, mint a besűrített normál joghurt. Béleljünk ki egy szűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Tegyük egy tál vagy pohár fölé Öntsük a szövetre  joghurtot, és egy éjszakára rakjuk be a hűtőszekrénybe. másnapra kész a görög joghurt.

 

Tipp: ha édességként akarjuk mézzel enni, sokkal finomabb lesz, ha valamelyik aromásabb, fűszeresebb mézzel esszük. Igen érdekes ízkombinációt ad, ha valamilyen fűszermézzel, például kakukkfű mézzel keverjük el. Ha e mellé még egy kis propoliszt is belekeverünk, egy tökéletes egészségvédő nyalánkságunk lesz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A lávafotós

Napi videó:   Aki hülye, ne menjen a jégre

Napi fotó:  A pók csapdájában

Tovább


A világ legkirályabb ebédlőasztala

A legkirályabb beépített nyitómechanika, amit valaha láttam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai blog:   Privát óceán

Napi videó:  Akinek egy krokodil a legjobb cimborája

Napi fotó:  Mini bástya a tavacskában

(via youtube)

Tovább


Mesés borospalack

Mintha egy fantasy filmből vették volna ezt a palackot, pedig egy modern dizájn kiállításon tűnt fel először. Az ágformájú csoda abszolút nem praktikus, probléms lehet belőle tölteni, rémálom lehet a szállítása… de gyönyörű.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Koreai lánytábor

Napi videó:   Kishal és a horog

Napi fotó:  Lehet zöld egy lakótelep

(via evilmonito)

Tovább


Intelligens kávéfőző

Egy amerikai kávéfőző-gyártó olyan gépet akar piacra dobni, amelyik először megtanulja a családtagok preferenciáit és kávézási szokásait, majd automatikusan lefőzi a feketét a szokott időben. A tervezett gép természetesen számítógéphez is kapcsolható és telefonon keresztül is irányítható lesz.

A professzionális kávéfőzők piaca gyorsan bővül világszerte. Egyre igényesebbek vagyunk a kávé fogyasztás terén, és sokszor nem sajnálunk százezer forintokat fizetni egy komolyabb főzőgépért. A JL Hufford nevű tea és kávéfőző berendezéseket forgalmazó cég arra jött rá, hogy a technológia iránt érdeklődő ínyencek piaci szegmensét is érdemes megcélozni, legalábbis erre enged következtetni a napokban szabadalmaztatott termékük.

Egy svájci partnercégük már régóta foglalkozik személyre szabható kávéfőzők gyártásával. A Jura-Capresso Impressa Z6 névre hallgató készüléken például a család minden tagja beállíthatja preferenciáit: a kávé pontos erősségét, a hozzáadandó tej mennyiségét, eszpresszó legyen vagy kapucsínó, illetve hogy hosszú vagy rövid kávét szeret. A főző előre adagolt patronokból, minden emberi beavatkozás nélkül készíti el a feketét.

James Pappas, a cég termékfejlesztésekért felelős vezetője szerint kézenfekvő volt a következő lépés: a gép tanulja meg kávéfogyasztási szokásainkat, melyik családtag, a hét melyik napját, mikor, milyen kávét fogyaszt és ajánlja fel, esetleg készítse el automatikusan az italt.  Az ilyen gépet célszerű a számítógéphez kapcsolva használni, hisz a beállítások így módon sokkal könnyebben elvégezhetők, ezért kézenfekvőnek tűnik az interneten keresztüli irányítás lehetősége is. A gyártó azt tervezi, hogy a géphez önálló telefonszámot rendelve, sms-ben, illetve telefonhívással távvezérelhetővé válik. Hazaérkezés előtt 5 perccel megcsörgetjük telefonunkról a kávéfőzőt, ami a számunkból felismer minket, és már főzi is közepesen erős kapucsínónkat, kevés cukorral, sok tejjel, pont ahogy szeretjük.

A paraméterek és ismertetők alapján ezzel a kávéfőzővel azt a jómódú réteget kívánják megcélozni, akiknek elsősorban a státusszimbólumot jelentő exkluzív készülékre vágynak, amely maximálisan kiszolgálja őket, és mindezt hatékonyan és gyorsan teszi. Számukra a kávé másodlagos jelentőségű. Ez nem a kávézás igazi élvezete. Az igazi kávérajongók pillanatnyi hangulatuktól függően választják ki, hogy milyen típusú kávét szeretnének inni, és milyen fajta kávéból. Ők mindig frissen darálják az arabica kávészemeket, és szentségtörésnek tartják az előre zacskózott, félkész termékek bármilyen használatát.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mobiltöltés légzéssel

Napi videó:   Furcsa fogás, avagy horgász a pácban

Napi fotó:  Trükkös árnyék

Tovább


Barna csiperke vs. fehér csiperke

A boltokban már évek óta lehet barna csiperkét találni, de amikor az embereket kérdezte, nagyon sokan csak fehéret vesznek, meg sem kóstolták még a barna csiperkét. Pedig több okból is érdemes.

Egy kis csiperke-tan. Többféle csiperke létezik. A közönséges csiperke, az erdei csiperke (amely szintén barnás színű) és a réti csiperke. A boltokban vásárolható termesztett csiperke a Agaricus bisporus. Az Agaricus bisporus var. albidus a fehér, a  Agaricus bisporus var. avellanus a  barna változat. Nevükből is látszik, hogy nagyon közeli rokonok, bár a piacokon hallani mindenféle eszement elméleteket, hogy mitől más a barna.

Mitől más? Egyrészt barna színű, és ez főzés közben még sötétebb lesz. Másrészt húsa keményebb, szilárdabb. Harmadrészt íze sokkal intenzívebb, erősebben jelentkezik az ételekben.

E harmadik tulajdonsága miatt használom már évek óta. Sokkal ízesebb lesz tőle az étel. Könnyű bánni vele, nem kell pucolni, elég a folyó víz alatt lemosni a szennyeződéseket. Áztatni nem szabad, mert megszívja magát vízzel.

Van még egy nagyon fontos bio szempont, ami a barna mellett szól: sok helyen a fehér csiperkét vegyszerrel permetezik le szedés után, hogy ne barnuljon meg.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Legkirályabb bringatárolók

Napi videó:   Kell reklám a viagrának?

Napi fotó:  Hosszú túra

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.