Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jégzombi dinnyéből faragva

A trónok harca ikonikus figuráját Valeriano Fatica faragta ki görögdinnyéből 18 órai munkával. 18 órai munka három percben.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  New York-i utcasarkok egykor és most
Macskaőrség:  Macskadivat
Napi videó:   A legnagyobb LEGO-golyógép
Napi fotó:  Jégbarlangban

(via youtube)

dizájn görögdinnye faragás Trónok harcadizájn görögdinnye faragás Trónok harca

Tovább


Szezámmagos sült répa

A répa gyakori fogás a kerti sütögetéseken és partikon, de egy pici plusz munkával egészen különleges fogást lehet készíteni, amely ízében és látványában is megfogja a vendégeket.Recept főétel melegétel köret répa szezámmag

Szezámmagos sült répa

Tovább


Bud Spencer emlékére

Már több mint negyven éve tudjuk, hogy az angyalok is esznek babot. A hagymás bab legnagyobb földi szószólója tegnap a mennybe költözött, hogy valaki megmutassa az angyaloknak, hogy kell igazi hagymás babot készíteni.

Mi mással tiszteleghetnék előtte, mint a saját receptemmel, ahogy én készítem.

recept főétel melegétel hagyma bab Piedone Bud Spencer hagymás

Hagymás bab

Tovább


Mustáros-csirkés parázsburgonya

Imádom a parázsburgonyát. Ez az apró újkrumpli, amit csak megmosni kell, és egy kicsit átdörgölni, és már használható is. Egy darab egy falat, és olyan jól mutatnak a tányéron az apró golyók. Tökéletesen alkalmas arra, hogy egytálételeket készítsünk belőle. Egy könnyen elkészíthető, ízletes recept.recept főétel melegétel újburgonya parázsburgonya csirke mustár hagyma

Mustáros-csirkés parázsburgonya

Tovább


Zsenge tavaszi káposztasaláta zöldhagymával

A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is. A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.

Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.

Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.recept saláta tavasz zsenge képoszta zöldhagyma

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.