Sült krumplipüré

A krumplipüré az egyik legegyszerűbb és legfinomabb köret, Lehet teljesen krémesen, vagy éppen rusztikusan, amikor a pürében apró krumpli darabok vannak. Múltkor támadt egy ötletem, és játszottam egy kicsit. Miért ne lehetne fokozni az élményt?

Tovább


Te megetetnéd a gyerekkel?

Japán instant édesség gyerekeknek. A mindenféle műporból és egy kis vízzel műkrémeket lehet csinálni. A műkrémet megformázva műszushi édesség születik. Gusztusos, nem?

Tovább


Ínyenc palacsinta húsimádóknak

Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam), és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.

Tovább


Szerelemgyümölcs: Licsi

Az egyik legfurcsább gyümölcs. Úgy néz ki, mit egy elrontott golflabda, vagy valamilyen rémes hüllő tojása. Ha közelről nézzük olyan, mint egy furcsa állat háta, meghámozva valamilyen tengeri herkentyűre emlékeztet. Íze mégis isteni fűszeres édes, picit pikáns. Ez a licsi.

Tovább


Fűszeres főttsültkrumpli

Ez az egyik kedvenc köretünk, amit olyankor készítünk, amikor fűszeres olajban pácolt húst sütünk. Eredetileg a szándékunk az volt, hogy ne vesszen kárba megmaradt fűszeres olaj, de kiderült, hogy egy igen finom köret sült ki belőle. Olcsó, gyors, és a maradékokat lehet felhasználni hozzá.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.