Egytonnás mortadella

Mortadella! Az olasz felvágottak királya. Semmi mással össze nem téveszthető. Eredetileg bolognai felvágott, ma már számos olasz régióban gyártják.

A mortadella sertéshúsból készül de a szalonna egy részét (legalább 15 százalékát) nem darálják bele, hanem kockázva belekeverik. Ez adja összetéveszthetetlen mintázatát.

A receptek eltérőek, minden gyártó a maga ízlése szerint fűszerezi, de gyakran adnak hozzá pisztáciát, zöld szemes borsot, vagy olajbogyót.

A mortadellát lassú tűzön hosszan főzik, majd száraz hővel szárítják. Sok helyen kicsit meg is füstölik.

Legfontosabb jellemzője a mérete. Az igazi mortadella legalább harminc centiméter átmérőjű rúdban készül, súlya kétszáz kiló, de fél méter átmérőjű, és egytonnásak is előfordulnak.

Vásárláskor helyben, előttünk, vékonyan szeletelik. Újabban gyakran mint a sajtot darabolják.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A pénzcsináló

Napi videó:   Világrekord: Meglovagolni a 27 méteres hullámot

Napi fotó:  A legkirályabb cumi

(via odditycentral)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mézes-csilis répa

Az egyik legfinomabb zöldségköret sült húsok mellé. Bármennyit csináltam is, ebből sosem volt maradék. Nem csak köretnek jó, önmagában, édességként fogyasztva is csemege.

Ha simán répából csináljuk, úgy a legolcsóbb. Tálaláskor különösen jól mutat, ha bébirépa konzervből készítjük. Ebben az esetben párolni sem kell, viszont jóval drágább. És szintén nagyon jól mutat, hogy már kapható mirelit répagolyó is. Ez sem olcsó, de látványos megoldás.

Mézes-csilis-répa

Hozzávalók:
3 nagy répa
1 marék dió
5dkg vaj
2 ek. méz
csilipor

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben megolvasszuk.

Beledobjuk a vékonyra karikázott répát.

Rászórjuk a diót, és addig pároljuk, amíg a répa meg nem puhul.

Akkor megszórjuk a csili porral, é rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljussoson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége

Napi videó:   Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera

Napi fotó:  Kugli a világ végén

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Őrült spanyol palacsinta sütő

A spanyol utcai szakács nem teljesen tűnik normálisnak, de tény, hogy szórakoztatóan és látványosan készíti az ínycsiklandozó palacsintát.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Gyönyörű! Kör alakú gyalogos felüljáró Kínában

Napi videó:   Hiszel a szemednek? Kártya az akváriumon át

Napi fotó:  Férfi ingből miniruha

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Legényfogó leves

A legényfogó leves a legenda szerint olyankor került asztalra, amikor a lányos házhoz kalákában jártak az udvarlók. A szülők ezzel az étellel kínálták meg azt a fiút, amelyiket lányuknak kiszemeltek. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis igen finom, és tartalmas leves. Ennek is sok variációja létezik, mi így készítjük.

 

Legényfogó leves

Hozzávalók:
Csirke-, vagy sertéshús,
hagyma,
répa,
fehérrépa,
zeller,
borsó,
karalábé, (szinte bármilyen zöldség, ami otthon van, és levesbe való)
gomba

só,
bors,
babérlevél,
kapor,
őrölt kömény,
mustár,
gulyáskrém,
citrom
tejföl, vagy tejszín, (esetleg vegyesen)
liszt - habarásnak

A galuskához:
tojás,
vaj,
liszt,

 

Előkészítés:
a hagymát megtisztítom és apró kockára vágom.
a húst felkockázom,
a zöldségeket felkockázom
amíg a leves fő a kikeverem a galuska tésztáját.

Apróra vágott hagymát megpárolom, a kockára vágott húst rádobom, és kifehéredésig pirítom. Belerakom a kockára vágott zöldségeket, majd jönnek a fűszerek, vízzel felengedem, és készre főzőm. Ha megfőtt, a galuskát beleszaggatom, és behabarom. Citrom levével pikánsra savanyítom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Túlzott játéktól eltorzult testek

Napi videó:   Idióták és a futópad

Napi fotó:  Bátor vagy vakmerő?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legkirályabb futurisztikus teáskanna

Bár első ránézésre egy nagy homokórának látszik rajta, de ez bizony egy ultramodern teáskanna.

A használata nem bonyolult. Szétszedjük és az alsó részbe beleöntjük a forró vizet, és beletesszük a teafüvet. Az elválasztó egységen beállíthatjuk, hány percig ázzon a teafű. Tegyük rá a felső részt, és fordítsuk meg, mint egy homokórát.

Így felül ázik a teafű, és amikor az idő lejár, szépen átszűrődik az alsó részbe, és azonnal iható.

tervezője Pengtao Yu.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Varázslatos frizurák

Napi videó:   Öt óra - harminc másodpercbe sűrítve

Napi fotó:  Fekete oroszlán

(via designsvan)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.