​Póréhagymás répakrémleves

Sokan gyermekkori beidegződések miatt idegenkednek a répától, pedig egyszerűségében az egyik legfontosabb és legjobb zöldség. Ha legyőzöd ezeket az előítéleteket, igazi gasztroélményben lesz részed. Meglepő, hogy mennyire finom étel készíthető belőle. Akik kóstolták, nem hitték el, hogy sima sárgarépa :-)

Póréhagymás répakrémleves

Hozzávalók:
1 póréhagyma felkarikázva,
50 dkg répa nagyobb kockára vágva,
3 evőkanál méz,
egy liter víz,
2db húsleves kocka,
olaj,
só,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
1 kávéskanál őrölt babérlevél,
fél kávéskanál őrölt fehér bors .

Elkészítés:
Olajon megdinsztelem a póréhagymát, rádobom a répát, a mézzel megcsurgatom, néhány percet együtt párolom, közben megszórom a szerecsendióval, a babérral, borssal majd felöntöm a vízzel. Felforrás után belerakom a leveskockákat. Fedő alatt puhára főzöm a répát, majd merülő-mixerrel összeturmixolom, hogy krémes állagú legyen.

Tálaláshoz egy kis tejföl, kísérőnek pirított kenyérkocka, pirítós, esetleg  készen kapható kenyérchips dukál. Chili pehellyel pikánsabbá tehetjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nyomor a síneken

Napi videó:   A három legszerencsésebb ember a Földön

Napi fotó:  Ez a séta túl fárasztó volt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Különleges és tökéletes baconos sajtburger

Sajnos ilyennel még nem találkoztam magyarországon. Van benne néhány trükk, ami igazán különlegessé teszi. Így készül:

Fogj egy adag darált marhahúst


Gyúrj belőle fűszerezett gombócot. Most jön a spéci prés.


A préssel egy hústálkát csinálunk


Töltsük fel reszelt Cheddar-sajttal.


A préssel készítsük el a kupakot


Préseljük össze, hogy tökéletesen bezáródjon


Tekerjük be hosszában baconnel


Keresztbe is tekerjük be baconnal


És még átlósan is tekerjük be baconnel


Ezt a tökéletességet dobjuk rácsra


És süssük meg ilyen gyönyörűségesre


Jöhet a tálalás: Piriított hamburger zsemle és egy kis jégsaláta


Rakjuk rá a baconos sajtburgerhúsunkat


Tetejére egy nagy kanál zöld csiliszósz


Fedjük le a zsömle másik felével, néhány rántott hagymakarika


És elkészült a csodás baconos sajtburger, ha megvágjuk, kicordul az olvadt sajt.


És így néz ki a kezünkben néhány harapás után


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Túl közeli találkozás a jegesmedvével

Napi videó:   Így kell országimázst építeni.

Napi fotó:  Ez most kőkemény birkózás, vagy egy érzelmes tangó?

(via thechive)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sajtos csirkemell, formában sütve

Szintén a páromé az érdem, vasárnap reggel kijelentette, ismét kísérletezni fog rajtunk. Én természetesen nem álltam ellen. Ebből is látszik bölcsességem határtalan :-)

Sajtos csirkemell, formában sütve

Hozzávalók:

50 dkg kockára vágott csirkemell,
20 dkg fürtölt sajt kockára vágva,
bacon szalonna (amennyi a forma kibélelésére elég),
só,
bors,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
10  dkg reszelt sajt

Elkészítés:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal  10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst, sajtot a masszába keverjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk,  kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.

A tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Tálaláskor a formából kiborítjuk, szeleteljük.

Ha szeretjük a ropogósra sült bacon szalonnát, akkor a sütés előtt ne kenjük tejföllel és ne szórjuk meg sajttal a tetejét, hanem a sütés végén borítsuk ki a formából egy tepsire és pirítsunk rá az aljára is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nem egy egész erdő, egyetlen fa

Napi videó:   A rosszindulatú virtus néha visszavág

Napi fotó:  A romlás virágai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


iKeksz

Apple rajongóknak kötelező ajándék: iPhone formájú süti sablon.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A leghűségesebb kutya

Napi videó:   Kukás-snowboard

Napi fotó:  Iskola valahol Afrikában

(via ohgizmo)

Tovább


Nem minden ehető, ami annak látszik

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Fehér tigris a víz alatt

Napi videó:   Dupla hátra szaltó - kerekes székkel

Napi fotó:  Extrém tetkó

(via thefunlearning)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.