Húsos lucskos káposzta

Egyszerűségében zseniális étel, csak valahogy túl ritkán csináljuk. Nem egy hagyományos káposztás étel: édes képosztából, mégis savanykás, kaporral, és sok hússal.

Húsos lucskos káposzta

Hozzávalók:
60-70 dkg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Olaj
1 csokor kapor
(nyáron paprika, paradicsom is mehet bele)
Rántás: olaj, liszt, pirospaprika
Kávéskanálnyi ecet, ízlés szerint lehet több is
Tálaláshoz tejfel

Elkészítés: A kockára vágott vöröshagymát, kis olajon megdinsztelem, a végén az összenyomott fokhagymát is beleteszem, majd a kockára vágott húst. Sózom, és a vágott kaprot is hozzáadom.

Átforgatom, keverem, amíg a hús ki nem fehéredik, akkor felöntöm kis vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Addig főzöm, amíg félig megpuhul, akkor belerakom a kockára vágott káposztát is. Ha megpuhult minden, akkor berántom.

Tálaláskor tejfellel ízesítem.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legkeményebb csaj

Napi videó:   Macska, a nagy vadász

Napi fotó:  Trükkös megoldás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hotel hordó

Nem tudom, hogy ez csak az élelmiszeripari hulladék újrahasznosításának egy módja, vagy csak egyszerűen egy király ötlet. Észak-Hollandiában a De Vrouwe van Stavoren Hotel különös szárnnyal bővült. Svájcban megvásároltak négy darab 14 500 literes használt bozsolé boroshordót, és átalakították hotelszobává. A hordó maga csak a háló, hátulról hozzácsatoltak egy nappalit és egy fürdőszobát. Egy éjszakára 74-119 Euró, de egész komoly kedvezményeket lehet kapni holtidényben.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Téli játék: itt a kocsim, hol a kocsim

Napi videó:   Ki lopta el a kocsimat?!!!

Napi fotó:  Tehetség

(via funfever)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Zombi polip a tányéron

Kevés megdöbbentőbb fogást láttam, mint amelyik a videón látható. A kulináris élmény egyenesen horrorisztikus. A polip a tányéron izeg-mozog, rángatózik. A látszat ellenére az állat már nem él, a szósz kémhatására az izmok összerándulnak, hasonlóanahhoz, mint amikor az áram hatására a békaláb ugrál a tálban fizikaórán.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Mai blog:   Elképesztő emlékmű

Napi videó:   CD a mikróban

Napi fotó:  Nem egy nyugodt környék

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás matapán

Ismét sikerült egészen apró barna csiperkét vennem. Szeretem, amikor az ételben egyben vannak az apró gombák, annyira jól mutat. Erős felindulásból csak összedobáltam a hozzávalókat, ezért nevet is kell adnom az ételnek. Így lett gombás matapán. A matapán egy régi étel, tojásos lepényféle. Receptet nem találtam hozzá, de talán nem hal ki így ez a szó.

Hozzávalók:
10 dkg apró barna csiperke
3 dkg vaj
4 tojás
10 dkg reszelt gauda sajt
2 evőkanál liszt

bors
kevés fehér bor

Elkészítés:
A gombát megmosom, és a vajon borssal kicsit megdinsztelem.

A tojást habosra keverem a borral és a lisztel, megsózom, majd beleforgatom a sajtot. A gombá mellé beöntöm a keveréket, úgy, hogy a gombákat ne borítsa be, ne lepje el, kiálljanak a masszából.

Kis lángon lasan sütöm. Amikor az alja megsül, egy másik serpenyőbe óvatosan átfordítom, és  a másik oldalát is megsütöm. Forrón tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

Napi videó:   Ilyen futár kellene nekünk is

Napi fotó:  Zsarnokok birodalmai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hamis kínai dió

Az még érthető, hogy a Dejó napraforgómagból készül, de hogy a héjasat is hamisítják.

Február 15-én Li úr vásárolt 2,5 kiló diót egy utcai árustól Csengcsou városában, Henan tartományban. Miután hazaért, és feltörte a diókat, egy részében betondarabokat talált. A nagyobb profit érdekében az eladó összegyűjtötte azokat a diókat, amelyeknek szépen kettévált a héja. Kiszedte a dióbelet, és betondarabot rakott a helyére. Hogy ne zörögjön a beton papírba csomagolta. Ezután a két felet összeragasztotta.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   24 karátos aranyozott szivar

Napi videó:   Féktelenül boldog kutya

Napi fotó:  Az észak-koreai tábornokok krémje

(via ministryoftofu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.