Bajszos bögre

Lehet, hogy te csak a reggeli kávédat iszod, de annak, aki veled szemben ül, jobbá teszed a napját.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Luxuskocsik téglára állítva

Napi videó:   Egy kis feledékenység és dől a híd

Napi fotó:  Kapu

(via teenscraze)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hinta-étkező

Lakásba semmiképp sem ajánlanám, de kertbe, teraszra bulis ez az asztal. Ezek az igazi hinta-székek. Egy délutáni beszélgetéshez, egy nyáresti vacsorához csaknem ideális. Bár a ki-beszállás kissé nehézkes, de a jó balhé megér ennyit.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen egy igazán havas tél

Napi videó:   Kígyót festeni az ecset felemelése nélkül

Napi fotó:  Gazdi, védj meg!

(via imgur)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Okos villa

Még körben sem tudunk nézni rendesen, de mire észbe kapunk, minden használati tárgyunk okos lesz körülöttünk. Az intelligencia verseny legújabb áldozata a villa.

A túlsúlyosság egyik oka, hogy túl gyorsan eszünk. Nem rágjuk meg rendesen az ételt, a falat nem keveredik elég nyállal, emiatt romlik az emésztés. Nem iszunk mellé elég folyadékot. Ráadásul hamarabb telik meg a gyomrunk, minthogy a szervezet üzenhetne az agynak, hogy jól laktunk.  Emiatt többet eszünk, mint kellene, jön a túlsúly, és ráadásul még a gyomorproblémák is.

Erre kínál megoldást az okos villa. A HAPIfork a HAPILABS által gyártott elektronikus villa, amely figyeli tulajdonosa étkezési szokásait. Jelzőfényekkel és finom rezgésekkel figyelmeztet, amikor túl gyorsan eszik.  Az intelligens villa fel van szerelve mindennel, amivel egy okostelefon: bluetooth, USB port, egy gyorsulásmérő, egy vibrátort és LED-ek.

A villa kielemzi, hogyan eszel. Méri, hogy mekkora falatot teszel a szádba, milyen gyorsan emeled fel, mennyi idő telik el két falat között, stb. Ha túl gyorsan eszel, a villa rezeg, és fények villognak a nyelén, ezzel kényszerít a lassabb evésre..

Az adatokat fel lehet tölteni a netre, ahol személyre szóló program segít a rossz szokás ok elhagyásában. 

Az okos villa áprilistól vásárolható meg 60 fontért.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Fára épült házak felnőtteknek

Napi videó:   Kaszkadőr macska

Napi fotó:  A szállítás apró trükkjei

(via smartplanet,youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Magyar termék-összeesküvés

Tegnap egy levelet kaptam, egy újabb szörnyű titkot leleplező levelet. Az email arról tájékoztat, hogy a világ más tájain hogy mérgezik gátlástalan nyerészkedők a termékeket, ezért csak magyar terméket vásároljunk. Ez a magyar termék elleni összesküvés. Mi a magyar termék? És hogyan tudunk erről meggyőződni? A levél választ ad erre.

"Az első 3 szám a BARCODE (VONALKÓD) - ból az országot mutatja, hogy a termék honnan származik.

Minden barkód "első 3 száma", ha ezekkel a számokkal kezdődnek 690, 691, 692, stb. egészen beleértve a 695-öt, az mind "MADE IN CHINA" .

Azok a termékek, amik 471-gyel kezdődnek : "Made in Taiwan" . Nekünk jogunk van ezeket tudni, de az állam ebben nem segít. Ezért résen kell legyünk és tanítsuk egymást, hogy ne kerüljünk bajba.

Tehát ha megtanulunk egy pár bárkódot, akkor mindjárt könnyebb:

690 ~ 695-ig Made in China .

471 ~ Made in Taiwan

00 ~ 13 USA & CANADA

30 ~ 37 FRANCE

40 ~ 44 GERMANY

49 ~ JAPAN

50 ~ UK

57 ~ Denmark

64 ~ Finland

76 ~ Switzerland and Liechtenstein

628 ~ Saudi-Arabia

629 ~ United Arab Emirates

740 ~ 745 - Central America (Közép Amerika)

480 ~ Made in the Philippines (Fülöp szigeti), és

599 MAGYARországon előállított termék;"


Az első gondolatom az volt, hogy a legközelebbi vásárláskor megnézek néhány kódot. Aztán hirtelen gondolattól vezérelve besétáltam a kamrába, és felvettem az első kezem ügyébe eső dolgot: egy zacskó babot. A zacskó hátoldalának fényképe:

Hát akkor ennyit az újabb összeesküvésről, és annak nagy leleplezéséről. De nézzük a tényeket:

„A GTIN-13 számsor, és az azt feltüntető EAN-13-as vonalkód első három számjegye az ország azonosítója, Magyarország esetében ez 599, amit a GS1 nemzetközi irodája állapított meg”- árulja el Krázli Zoltán, a GS1 Magyarország vezető vonalkódszakértője. „Az ezt követő karakterek alkotják a cégprefixet, ami a vállalatról ad információt. Ezután jön a terméket azonosító árureferencia szám. Az utolsó karakter pedig az ellenőrző szám, ami egy matematikai képlettel számítható ki, és annak biztosítását szolgálja, hogy megfelelő legyen a kód felépítése.”  - írja a fogasztok.hu.

Vagyis a kód csak a kódot kiadó országot, a terméket vejegyző cégét, és a terméket azonosítja. A bele csomagolt termék eredetét nem. 

A folytatásban ezt írják „az áru származási helye nem mindig követhető vissza, mivel ha egy termék azonosítószám és vonalkód nélkül érkezik az országba, a nálunk kiadott azonosító szám automatikusan 599-es kezdetű lesz.” Tehát az ország azonosító nem minden esetben árulja el száz százalékosan a termék gyártási helyét, csak azt jelzik, hogy az azonosító számot melyik országban adták ki a termékre."

Senki nem titkolja előlünket ezeket az adatokat, a neten könnyűszerrel megtalálhatók, még a wikipédiában is olvasható.

Vagyis adott néhány tény, amit bárki megtudhat, de senki nem foglalkozik vele. Adjunk hozzá egy kis körítést, hogy összeesküvés szaga legyen, és máris kész a lánclevél, amit lehet küldözgetni.

Ennek ellenére, ha támogatni szeretnénk a magyar kereskedelmet, ajánlatos szemügyre venni a vonalkódot és keresni az 599-et.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem vásárolhatunk szennyezett élelmiszert, de azt sem hogy minden termék az. Ez mindössze csak egy dolgot jelent: gondolkodjunk, mielőtt bármit elhiszünk!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Trükkös bringazár

Napi videó:   Vészfékezés motorral 246km/óránál

Napi fotó:  Nem kellene felülni a nyeregbe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


​Póréhagymás répakrémleves

Sokan gyermekkori beidegződések miatt idegenkednek a répától, pedig egyszerűségében az egyik legfontosabb és legjobb zöldség. Ha legyőzöd ezeket az előítéleteket, igazi gasztroélményben lesz részed. Meglepő, hogy mennyire finom étel készíthető belőle. Akik kóstolták, nem hitték el, hogy sima sárgarépa :-)

Póréhagymás répakrémleves

Hozzávalók:
1 póréhagyma felkarikázva,
50 dkg répa nagyobb kockára vágva,
3 evőkanál méz,
egy liter víz,
2db húsleves kocka,
olaj,
só,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
1 kávéskanál őrölt babérlevél,
fél kávéskanál őrölt fehér bors .

Elkészítés:
Olajon megdinsztelem a póréhagymát, rádobom a répát, a mézzel megcsurgatom, néhány percet együtt párolom, közben megszórom a szerecsendióval, a babérral, borssal majd felöntöm a vízzel. Felforrás után belerakom a leveskockákat. Fedő alatt puhára főzöm a répát, majd merülő-mixerrel összeturmixolom, hogy krémes állagú legyen.

Tálaláshoz egy kis tejföl, kísérőnek pirított kenyérkocka, pirítós, esetleg  készen kapható kenyérchips dukál. Chili pehellyel pikánsabbá tehetjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nyomor a síneken

Napi videó:   A három legszerencsésebb ember a Földön

Napi fotó:  Ez a séta túl fárasztó volt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.