Húsvét szilveszterkor?

Elindul gasztro-sztori rovatunk, amelyhez bárki csatlakozhat Az alábbi történet 2005-ben esett meg. Mert minden csak motiváció kérdése.

2005 Szilveszterén történt az eset. Szűk baráti társaságunk – öt pár, illetve később már házaspár is – évek óta együtt szilvesztereztünk. De úgy adódott a helyzet, hogy 2003 végén és 2004-ben összesen 13 hónap alatt mind az öt családban megszületett az első gyerek. Ennek meg volt az az előnye, hogy senki sem szakadt ki gyereknevelés miatt a társaságból, egy fordulattal átálltunk a páros programokról a kisgyerekes programokra.

2005 vége felé jött a sajnálkozás, hogy fuccs a jó kis szilveszterezésnek, mert mindenki este 7-8 óra felé már vacsorázat, fürdet altat. Ekkor támadt az ötletem, hogy mégis lesz szilveszteri buli, csak váltsunk időzónát. Én a bulit a Húsvét-szigeten tartom meg, pontosabban az ottani időzóna szerint. Az eltérés nyolc óra, ehhez alkalmazkodunk. A szokásos buli menetrend:  este tízkor érkezés, éjfélkor pezsgő, valamikor hajnali három felé haza. Ennek megfelelően délután kettőre hívtuk a vendégeket. Jó házigazdaként valami különlegességgel akartam kirukkolni: ha már húsvét-sziget legyen a menü húsvéti. Nem kis utánajárással sikerült szereznem egy szép nagy parasztsonkát, megfőztem, hozzá rengeteg kemény tojás, torma, mustár, és természetesen egy hatalmas fonott húsvéti kalács.

Amikor a vendégek megérkeztek ott várta őket egy klasszikus húsvéti terülj asztalkám. Hatalmas sikere lett, gyakorlatilag csak a csont és a bőr maradt a sonkából, aminek a kutyáim örültek. A siker oka valószínűleg az volt, hogy a megszokott ünnepen a megszokott menü nem hoz lázba. De szilveszterkor húsvét? Az igen.

Az időzónának megfelelően délután négykor pezsgővel kívántunk boldog új évet, és este hét felé ment mindenki haza gyereket fürdetni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a húsvét sziget más időzónába esik, de ez a buli szempontjából lényegtelen. Fergetegesen sikerült, azóta is emlegetjük.

Ha neked is van egy jó gasztrosztorid, küld el nekünk a szem-szajnak@gmail.com címre.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mi várható a Disney-Lucas egyesülés után?

Napi videó:   Placcs professzor: Hasas 12 méter magasról

Napi fotó:  Te tudtad, hogy így lesz a felhő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egy meghitt beszélgetés tökéletes kiegészítő eszköze

Egy deszka nem csak vágásra jó, hanem igényes dizájnnal a tálalás szerves része lehet. Különösen akkor igaz ez, ha a deszka egyszerre tálaló és szervírozó funkciót is ellát. Erre tökéletes példa az olasz Soup Studio deszkája.

Szép darab, és ízlésesen lehet rajta tálalni. A különlegessége, hogy egy külön vájatba be lehet tenni a boros poharakat.

Valamint egy festőpalettához hasonló lyuk lehetővé teszi a biztos egykezes fogást.

Könnyed és elegáns tálalás. Egy meghitt beszélgetés tökéletes kiegészítő eszköze.

 Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legszebb vasútjai: A Gelner-sikló

Napi videó:   A vasalás művészete

Napi fotó:  Ööö, hogy is van ez?

(via soupstudio)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Joghurtos birsalmaszósz

 Sült csirke készült tegnap, és gondoltam csinálok hozzá egy finom mártást. Valami édesre vágytam, így jött az ötlet.

Joghurtos birsalmaszósz

Hozzávalók:

3db szép nagy birsalma
1 doboz joghurt
méz
fahéj

Meghámozom, kimagozom, és felkockázom a birsalmát, majd kevés vízbe felteszem főni. Amikor megpuhul, a vizet leöntöm róla, és merülő mixerrel krémesítem. Elkeverem benne a joghurtot. Ízlés szerinti mennyiségű mézzel édesítem, ki édesebben, ki fanyarabban szereti. Fahéjjal fűszerezem.

 Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Trambulin-híd a folyó felett

Napi videó:   Lehet ezt igazán nagyban is csinálni - Freerunner machine

Napi fotó:  Van, aki jó helyre parkolt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egy jóféle tésztagép

Manapság teljesen leszoktunk az otthoni tésztagyúrásról, csak a boltba beugrunk egy csomag száraztésztáért. De aki még emlékszik a nagyi kézi gyúrású tésztájára, vagy evett már egy olasz családi vendéglőben olyan pastát, amelyet a "mamma" készített a vendégeknek, az tudja, hogy ég és föld a különbség. Mert én döntöm el, hogy miből mennyi kerül bele.

Tésztát gyúrni nem ördöngösség, inkább a formázása a művészet. De egy ilyen kis remek készülékkel otthon is csodákat tudnánk tenni.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Így is kinézhet egy lakótelepi folyosó

Napi videó:   Ilyen halat még nem láttál

Napi fotó: Lopásgátló  

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A szülinapi torták királyai

Ma lett a Toochee Blogzin két éves, ezért ünneplem magam. Ebből a Szem-Szájnak blog sem maradhat ki. Mi kell egy jó szülinaphoz? Torta! A legszebb tortákból jöjjön egy gyűjtemény:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A legkeményebb ébresztés

Napi videó:   A jég vonzza a hülyéket

Napi fotó:  Pesti utakra felturbózott kisautó

(via izismile)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.