A burgonyafánk nem csak köretnek alkalmas, hanem önálló fogásnak is. Ehhez nem kell más, minthogy beletekerjünk valamit. Egy fűszeres minikolbász, vagy egy koktélvirsli tökéletes fogássá varázsolja, amely kitűnő második fogás egy jó leves után. Tálalhatjuk önmagában is, de egy mustáros vagy paradicsomos mártogató még jobbá teszi.

Burgonyafánk kolbászkával töltve

Hozzávalók:
80 dkg krumpli
liszt
1 tojás
1d l tej
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő

olaj
mini kolvászkák vagy koktélvirsli

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben  A krumplit megfőzzük héjában, héját lehúzzuk, áttörjük, és megvárjuk amíg kihűl.

A tört krumpliból egy laza halmot csinálunk. Most jön a trükk: a lisztből ugyanakkor a halmot öntünk mellé. Ezek után az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Elsőre soknak fog tűnni a liszt, de a végére gond nélkül felveszi a tészta. Ha ragad, kis lisztet még adhatunk hozzá. Takarjuk le és kelesszük duplájára. Lisztezett felületen egy centi vastagságra nyújtjuk,vágjunk olyan széles csíkot belőle, mint amilyen a kolbász. Tekerjük körbe, vágjuk megfelelő hosszúságúra, az illesztést vizes ujjal kenjük meg, ettől szépen összeragad. Kelesszük mg 15-30 percet, majd bőséges, forró olajban kisütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: 60 lenyűgöző műalkotás

Macskaőrség: Mindjárt elcsöppenek

Napi videó: Szeméttelepi filharmonikusok

Toochee-fotó: Kötéltánc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...