Ha van egy jó késed és egy almád

És ha még egy kis kézügyességedet is van, akkor ilyen díszeket csinálhatsz az asztalra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legnagyobb fájának kivágása

Napi videó:   Húsz idióta motoros

Napi fotó:  Halászni tilos

(via acidcow)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vízesés étterem

A világ egyik legérdekesebb étterme egy vízesés lábánál fekszik. Pontosabban benn áll a vízben. 

Fülöp-szigetek, Quezon-tartomány, San Pablo városa:


Nagyobb térképre váltás

A Villa Escudero Plantations and Resort kerthelyiségének egyik fala egy vízesés, ráadásul a víz az éttermen keresztül folyik végig. A bambusz padok és asztalok is a vízben állnak, a meleg időben bokáig járunk a kristálytiszta vízben. A konyhájuk sem utolsó, a fillippinó konyha legjobb fogásait tálalják fel.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Bérelj magadnak sziget-erődöt

Napi videó:   Hihetetlenül szerencsés emberek

Napi fotó:  Felemás szemmel

 (via villaescudero)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Nutellás gombóc

Nem ajánlom kipróbálását, függőséget okoz!!

Egy-két évvel ezelőtt ettem konyhakész csokis gombócot, az adta az ötletet. A tésztájában nincs semmi extra, a szokásos gombóc tészta. A tölteléket variáltam.

 Egy kanál mogyorókrém

 

Egy kanál mogyorókrém pörkölt mogyoróval

 

Egy kanál mogyorókrém csokipasztillákkal

 

Egy kanál mogyorókrém egy fél dióval

 

Tálaláskor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Karácsonyi fények Gangnam stílusban

Napi videó:   Hanyatt esik a pingvin

Napi fotó:  Nem semmi pilóta

 

Tovább


Nagyon tud a kínai vattacukor-árus

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   http://postr.hu/szerkeszto/bejegyzesek/bejegyzes-lista/blogid/1496

Napi videó:   Nők akkor és most

Napi fotó:  404-es szoba titka

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Pillangó leves húsgaluskával

Furcsa nevű étel, egy kényszer szülte megoldás, ami jól sült el. Pontosabban főtt meg. Az étel nevét a megjelenése adta. A véletlen annyi volt, hogy elfogyott a levesbe való tészta, ezért pillangótészta került a levesbe. És tökéletesen passzolt hozzá.

Pillangó leves húsgaluskával

Hozzávalók:
vegyes zöldség,
2 kisebb hagyma,
fokhagyma,
egész bors,

kb. 20dkg darált hús,
1 tojás
bors, só, tárkony
pillangó tészta 

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kis olajon megdinsztelem, felét kiveszem a darált húsra. Belerakom a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, és átforgatom, párolom, sózom, esetleg vegetával ízesítem. Felöntöm vízzel, főzőtojásba rakok 3 gerezd fokhagymát, egész borsot.

Közben kikeverem a galuska alapot (darált hús, hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 tojás, tárkony, vagy petrezselyem, só, bors, kis liszt, de csak ha túl lágy).

Amikor felforrt a víz, kanállal beleszaggatom a húsgaluskát.  Készre főzőm, a végén megszórom petrezselyemmel.

Külön kifőzött pillangótésztával tálalom.

(Színes tésztával, esetleg zöldborsóval színesebbé tehető.)

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen kell nekem azonnal - Trotify

Napi videó:   NASA Gangnam Style!

Napi fotó:  Mi az üzenet? Tojok a Mikulásra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.